hirdetés
Nemzetközi

Quand Trump fait remarquer à Brigitte Macron qu’elle est en "bonne forme physique"

Donald Trump megjegyezte Brigitte Macronnak, hogy „jó formában van”

En visite à Paris jeudi, le président américain Donald Trump a fait remarquer à la première dame française Brigitte Macron qu'elle était en "bonne forme physique". Un commentaire critiqué par la presse pour son caractère sexiste.
hirdetés

Csütörtöki párizsi látogatásán Donald Trump amerikai elnök megjegyezte, hogy a francia first lady, Brigitte Macron „jó formában van”. Ezt követően többen bírálták az amerikai elnök „szexista jellegű megjegyzését”.

Donald Trump, mielőtt Emmanuel Macronhoz fordult volna, megjegyezte Brigitte Marconnak, hogy „milyen jó formában van fizikailag”, majd a francia elnökhöz fordulva elismételte ezt és hozzátette: „Nagyon gyönyörű”.

Noha Franciaországban Donald Trump megjegyzése felett először nagyrészt elsiklott a sajtó figyelme, az eset a tengerentúlon már nagyobb sajtóvisszhangot váltott ki, ahol széles körben bírálták az amerikai elnök megjegyzését.

A francia elnöki palota hivatalos Facebook-oldalán a július tizenharmadikai találkozó kezdetéről készült felvételt élőben osztották meg. A videón látható többek között az, ahogyan az amerikai elnök megpróbál udvarias lenni, és bókolni a francia first lady-nek. Jóllehet, az általa megfogalmazott mondat, miszerint Brigitte „jó formában van” érzékeny kérdést érint, hiszen a francia elnökválasztás környékén rendszeresen téma volt a nemzetközi sajtóban is Brigitte Macron életkora.

A francia elnök felesége ugyanis nem más, mint Macron egykori középiskolai tanárnője. Emmanuel Macron megválasztása után a „szokatlan” pár a nemzetközi sajtó figyelmét is magára vonta a jelentős korkülönbség miatt.

Emmanuel Macron ugyanakkor megjegyezte, hogy valószínűleg senki sem foglalkozna a kapcsolatukkal, ha ugyanilyen mértékű korkülönbség lenne közöttük, csak éppen ő volna idősebb. Gyakran éppen Donald Trumpot és feleségét hozzák példaként, ahol igen hasonló a korkülönbség, csak éppen Trump az idősebb – és valóban nem is foglalkoztat sokakat az életkorbeli eltérés.

Az amerikai elnököt egyébként nem most vádolják először szexizmussal, miután többször is lealacsonyító megjegyzéseket tett bizonyos nők külső megjelenésére. Így például a kampány során többeket megdöbbentett az a megjegyzése, amelyben felvetette,

„ha Hillary Clinton a férjét nem tudja kielégíteni, hogyan tudná kielégíteni az országot?”

A Huffington Post alapítójáról pedig azt mondta, hogy „kívül-belül csúnya”, így „megérti, hogy a férje egy férfiért hagyta el”, és úgy véli, hogy „a helyes döntést hozta”.

2005-ben az NBC csatornán pedig azt fejtegette, hogy sztárként „bármit megtehet”, mert ha sztár, „akkor engedik”.

Donald Trump, Brigitte Macron, Melania Trump és Emmanuel Macron Donald Trump, Brigitte Macron, Melania Trump és Emmanuel Macron (Forrás: lexpress.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen