hirdetés
Nemzetközi

الأمم المتحدة: إيطاليا لا تستطيع وحدها تحمل عبء اللاجئين

Olaszország nem képes egyedül viselni a menekültáradat terhét

حذرت المفوضية العليا لشؤون اللاجئين من أن إيطاليا لا تستطيع وحدها استيعاب عشرات آلاف المهاجرين غير النظاميين الذين يصلون إلى شواطئها، ودعت إلى قيام نظام لتقاسم الأعباء في أزمة الهجرة
hirdetés
Az ENSZ menekültügyi főbiztossága újból felhívta a figyelmet arra, hogy Olaszország nem képes egymaga befogadni több tízezer illegális menekültet, és felszólított egy elosztórendszer létrehozására a krízis kezelésére.
A szervezet hangsúlyozta, hogy Olaszország nem tud egyedül felelősséget vállalni minden egyes emberért, aki eléri partjait, s nagyobb nemzetközi szolidaritásra hívott fel.
Az ENSZ jelentése szerint ez év eleje óta mintegy 85 ezer bevándorlót regisztráltak Olaszországban, ami 19 százalékkal meghaladja a tavalyi adatot. A Vöröskereszt pedig arra mutatott rá, hogy a  befogadó központok már túlzsúfoltak és nem képesek ellátni feladatukat.
A Nemzetközi Migrációs Szervezet jelentése szerint az év eleje óta mintegy 2160 ember vesztette életét az Európába történő átkelés során. A legtöbben instabil csónakokban kelnek útra a líbiai partokról, ahol kaotikus állapotok uralkodnak.
Marko Minniti, olasz belügyminiszter, szintén hangsúlyozta, hogy országa nem lehet az egyetleg migránsokat befogadó ország Európában, ezért igyekeznek nyomást gyakorolni más európai országokra, hogy nyissák meg kikötőiket a mentőhajók előtt. Franciaország példaul azonban elutasította a kérést, várhatóan ellentétes eredményekre hivatkozva.
نحو 85 ألف مهاجر وصلوا إلى السواحل الإيطالية منذ بداية العام الحالي نحو 85 ألف مهاجر وصلوا إلى السواحل الإيطالية منذ بداية العام الحالي (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen