hirdetés
Nemzetközi

Démission du général de Villiers : François Lecointre nommé chef d'état-major des armées

François Lecointre-t nevezik ki új vezérkari főnöknek

Le général François Lecointre, actuel chef du cabinet militaire du Premier ministre, va être nommé chef d'état-major des armées, mercredi, lors du Conseil des ministres, pour succéder au général Pierre de Villiers qui a remis sa démission lundi.
hirdetés

François Lecointre tábornokot, a miniszterelnöki hivatal jelenlegi honvédelmi vezetőjét nevezik ki az új francia vezérkari főnöknek, miután Pierre de Villiers, aki eddig betöltötte ezt a posztot, lemondott.

Július 19-én jelentették be, hogy ki lesz a lemondott Pierre de Villiers utódja – François Lecointre jelenleg Édouard Philippe miniszterelnök katonai kabinetjének vezetője, s őt nevezték meg, mint a következő vezérkari főnököt.

Pierre de Villiers korábban ezen a napon jelentette be lemondását. François Lecointre kinevezését szerdán még meg kell erősítenie a kabinetnek.

Az 55 éves haditengerész egyebek mellett Ruandában teljesített szolgálatot a Turquoise művelet keretében, majd pedig az egykori Jugoszlávia területén szolgált a háború alatt. A Matignonhoz 2016 szeptemberében csatlakozott, ahol előbb Manuel Valls, majd Bernard Cazeneuve, jelenleg pedig Édouard Philippe honvédelmi kabinetjének vezetője.

Pierre de Villiers szerdán mondott le, miután a Emmanuel Macronnal vitába keveredett az általa kifogásolt, a honvédelmi költségvetést érintő megtakarítások miatt. 

François Lecointre François Lecointre (Forrás: defense.gouv.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen