hirdetés
Nemzetközi

Hautes-Pyrénées: des riverains érigent un mur devant un futur centre pour migrants

Egy leendő menekültszállás elé építettek falat helyi tüntetők Hautes-Pyrénées francia megyében

Des habitants de Séméac, dans les Hautes-Pyrénées, entendent ainsi protester contre la transformation d'un ancien hôtel en structure d'hébergement pour migrants.
hirdetés

A Hautes-Pyrénées megyében található Séméac település lakói tiltakoztak az ellen, hogy egy korábbi hotelt a menedékkérők számára szállássá alakítsanak át.

Hétfő reggelre a helyiek falat húztak egy olyan hotel köré, amelyet a tervek szerint menekültszállássá alakítanak át a jövőben. Különösen azt kifogásolták a tüntetők, hogy a menedékkérők a „lakossági városrészbe” érkeznének, valamint, hogy velük nem egyeztettek a tervezett menekültközpontról. 

A tüntetés szervezőinek elmondása szerint több tucat helyi lakos és bolttulajdonos épített egy 18 méter hosszú és 180 centiméter magas falat az egykori séméaci Formula-1 hotel köré az ötezer lakosú településen, Tarbes egy külvárosi részénél. A helyi prefektúra szerint különösebb „incidens” nélkül folyt le a tiltakozás, és a falat is egy olyan részen építették, ami egy magánszemély tulajdonában állt.

A menekültszállás ellenzői voltaképpen nem a menedékkérők ellen tiltakoztak; Laurent Teixeira, a tüntetést szervező városi csoport vezetője az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy nem a befogadóállomás ellen vannak, hiszen kell valamit tenni azokért az emberekért, akik nehézségekkel küzdenek. Azt azonban elvárják, hogy a város lakóinak érdekeit is figyelembe vegyék.

Az AccorHotels csoporthoz tartozó Formula-1 hotel egyike annak a 62 létesítménynek, amelyeket az SNI vásárolt meg annak érdekében, hogy az Adoma nevű szervezet kezelésében szálláshelyül szolgáljon – hivatalosan kedden reggel adják át a kulcsokat.

A tüntetők kifogásolják, hogy a hotel a lakossági városrészben található, valamint azt is, hogy semmilyen egyeztetést nem folytattak a lakossággal, mielőtt döntöttek volna a menekültszállás indításáról.

A helyi prefektúra szerint összesen 85 menedékkérő fogadására volna alkalmas a régi hotel.

Egy tervezett menekültközpont elé emeltek falat helyiek / Des riverains érigent un mur devant un futur centre pour migrants (Forrás: franceinter.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen