hirdetés
Nemzetközi

Work to start on covering Grenfell Tower

Hamarosan lefedik a Grenfell Towert

Grenfell Tower will be covered in a protective wrap to help with forensic investigations, the site manager has said.
hirdetés

A tűzesetben szinte teljesen kiégett londoni Grenfell Tower egy védő réteget kap, amely az igazságügyi vizsgálatok elvégzését segíti – közölte a hely kezelője.

Szerdán a Grenfell Tower helyreállításáért felelős Michael Lockwood elmondta, hogy a kiégett épületet augusztusban fedik be egy védő réteggel, az épület elbontása pedig csak 2018 vége felé kezdődik majd meg meglátása szerint.

Elmondta azt is, hogy akad néhány olyan tárgy, amelyet az ott élők visszakaphatnak a toronyház 33, kevésbé sérült lakásaiból.

A Notting Hill Metodista Templomban beszélve Michael Lockwood azt mondta, akár ez év novemberéig is eltarthatnak az áldozatok maradványainak azonosítását célzó műveletek a toronyházban, majd az anyagbegyűjtéssel járó bűnügyi nyomozás végére is akár 2018 januárjáig kell majd várni.

A 24 emeletes toronyház beborításához állványzatot állítanak majd fel a helyszínen, amelyet Lockwood szerint az épületet elbontó munkások is használhatnak később.

„Őszintén szólva azt hiszem, hogy az épület 2018-ban még a helyén marad. Majd 2018 vége felé, úgy vélem, elkezdhetjük lebontani, amennyiben ezt szeretné a közösség” – jegyezte meg.

Egyúttal leszögezte, hogy bármi történik is a helyszínen az épület lebontását követően, azzal kapcsolatban egyeztetnek a közösséggel.

A lakások állapotával kapcsolatban elmondta, hogy vannak közöttük, amelyek „teljesen érintetlenek maradtak és tökéletes állapotban vannak”, míg más lakásokban szinte teljes pusztítást okozott a tűzeset.

Összesen harminchárom olyan lakás van a toronyházban, amelyből az ott élők az elkövetkező héten, vagy kicsivel az után legalább néhány személyes tárgyukat, illetve berendezést visszakaphatnak.

Eközben később a mai napon az észak-kensingtoni St Helen's Church templomban búcsúztatják el a toronyház öt korábbi lakóját – közöttük egy 12 és egy 5 éves kisfiút –, akik a tűzben vesztették életüket.

Grenfell Tower Grenfell Tower (Forrás: dailymail.co.uk)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen