hirdetés
Nemzetközi

Incendies dans le Sud-Est : la plupart des feux en passe d'être maîtrisés

A franciaországi erdőtüzek nagy részét sikerült megfékezni

La grande majorité des incendies qui ravagent le sud-est de la France et la Haute-Corse sont sur le point d'être circonscrits. Seul un foyer, à Artigues, dans le Haut-Var, connaît une "reprise importante".
hirdetés

A Franciaország délkeleti részén pusztító erdőtüzek túlnyomó többségét már lényegében megfékezték, egyedül egy helyszínen tapasztalták a lángok jelentősebb újraéledését.

Az erdőtüzek nagy részét csütörtök éjjelre sikerült megfékezni Franciaország délkeleti részén, illetve Korzika szigetének északi területén (Haute-Corse megyében), Artigues kivételével. Utóbbi Haut-Var régióban található, ahol több mint 7 ezer hektárnyi növényzet égett az elmúlt négy napban – ám szerencsére áldozatokat nem szedett a tűzeset.

A Var megyei Bormes-les-Mimosas településen, ahol keddtől szerdáig egy üdülőtelepülés közelében lévő erdőben pusztítottak a lángok, ugyancsak kordában tartják már a tüzet. Csütörtökön a korábbi napok szeles időjárásához képest már jelentősen jobb körülmények uralkodtak, a tűzoltóknak ugyanis nem nehezítette már a dolgát a nagyon erős szél. A tűzoltók és a városvezetés itt már megengedték az embereknek, hogy visszatérjenek az ingatlanjaikba.

A keddről szerdára virradó éjjelen több mint 10 ezer embert evakuáltak, közülük mintegy 1500 ember az erre a célra megnyitott helyiségekben aludt, mások viszont sátorban vagy a szabad ég alatt töltötték az éjjelt.

Korzika északi részén a Biguglia településen felcsapott lángok most már szintén elérték a végső pontjukat, és nem terjednek tovább, amint arról a tűzoltók az AFP hírügynökséget tájékoztatták. Bouches-du-Rhône megyében pedig ugyancsak kontroll alatt tartják a tüzet.

Három személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a tüzeket gyújtották, őrizetbe vettek, és egyikük még csütörtökön is őrizetben volt.

Csütörtökön éjjel már egyedül Artigues területén kellett attól tartani, hogy a tűz még veszélyessé válhat – itt nem sikerült megfékezni vagy kontrollálni, sőt, jelentős mértékű újjáéledést figyeltek meg a tűzben. Lakóházakat azonban itt nem fenyegetnek a lángok. 480 tűzoltó dolgozott még éjjel is a tűz oltásán.

Az erdőtüzekben összesen 7207 hektár területen pusztítottak a lángok Franciaország délkeleti részén és Korzikán az elmúlt napokban.

Tűz Artigues-ban Artigues-ben a tűz jelentős mértékben újjáéledt csütörtökön este / A Artigues, le feu est fortement reparti jeudi soir (Forrás: leparisien.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen