hirdetés
Nemzetközi

Владимир Путин: 755 американских дипломатов покинут Россию

Putyin: 755 amerikai diplomata hagyja el Oroszországot

Персонал американских дипмиссий в России уменьшится на 755 человек, об этом рассказал президент РФ Владимир Путин в интервью ведущему ВГТРК Владимиру Соловьеву. Таким образом, число сотрудников в американских диппредставительствах в России станет таким же, как и в российских дипмиссиях в Америке — по 455 человек с каждой стороны.
hirdetés

Az amerikai diplomata küldöttség száma Oroszországban 755 fővel csökkent, erről mesélt a napokban a BGTRK csatornának adott interjújában Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök többek között arról is beszámolt, hogyan reagáltak az amerikai-orosz kapcsolatok alakulásában erre a nem várt lépésre:

„Már elég régóta vártuk, hogy hátha valami jobbra fordul, bevallom reménykedtünk ebben. De nagyon úgy tűnik, hogy ha a jelenlegi helyzet változni is fog, az nem a közeljövőben fog bekövetkezni,” – nyilatkozta Putyin.

Az orosz vezető szerint egyik országnak sem lenne kedvező, ha Moszkva is további válaszszankciók mellett döntene. Ellenben Putyin felsorolta azokat a területeket, ahol a két ország együtt tudna működni: ilyenek a terrorizmus elleni harc, a szír konfliktus megoldása, vagy az illegális bevándorlás és a bűnözés megelőzése.

Vlagyimir Putyin arról is beszámolt, hogy a Kreml már nem egyszer ajánlotta fel Washingtonnak, hogy kezdjék meg közös erővel felszámolni az egész világot érintő hackertámadásokat.

„Ahelyett, hogy konstruktív munkába kezdenénk folyamatosan csak alaptalan vádaskodást hallunk arról, hogy Oroszország beavatkozott az USA belügyeibe. Igaz, ezt a mai napig még semmilyen kézzelfogható bizonyítékkal nem sikerült alátámasztaniuk.”

Az elnök még azt is hozzátette, hogy a nehézségek ellenére vannak pozitív momentumok is. A két ország továbbra is együttműködik az energetikában, a légiközlekedésben és a világűr meghódításában is.

 

 

Putyin A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen