Nemzetközi

Во время суда по делу «банды ГТА» произошла стрельба

Lövöldözés történt a Moszkvai Bíróságon a „GTA banda” tárgyalása közben

В здании Мособлсуда, где проходило заседание по делу «банды ГТА», произошла стрельба. Было слышно не менее 20 выстрелов, рассказала адвокат. По предварительным данным, ранены конвойный и женщина-пристав

Ma délelőtt a Moszkvai Területi Bíróság épületében lövöldözés történt az úgynevezett „GTA banda” bűnszervezet tárgyalásakor. Nem kevesebb, mint 20 lövés dördült el, eddigi információk szerint egy rendőrnő, és egy biztonsági őr sebesült meg. 

A szemtanuk elmondása szerint a lövöldözők az egyik őrtől vették el a fegyvert, akit azon nyomban meg is lőttek. A helyszínen már a mentősök segítenek a sebesülteknek. 

Az Interfax adatai szerint a lövöldözés résztvevői között már azonosítottak öt bűnözőt. Ők lőttek rá a rendőrre és a biztonsági őrre, viszont gyorsan sikerült mindegyiket leszerelni. 

A „GTA banda” egy 15 főből álló Moszkvában elhíresűlt bűnszervezet. A tagok nagy része Közép-Ázsiából érkezett Oroszországba. A bandatagok 2012 óta követnek el fegyveres támadásokat, rablásokat, és autólopásokat. Az egyik legismert módszerük az volt, hogy szegeket tettek az útra, majd a defektet kapott autó vezetőjét a kocsiból kirángatták, és ellopták a járművet, valamitn az utasok összes értékét. A bandatagokat a mai tárgyaláson 17 gyilkossággal vádolták, melyeket feltehetőleg 2012 és 2014 között követtek el.

Moszkvai bíróság A kép illusztráció (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen