hirdetés
Nemzetközi

Le Parlement autorise le gouvernement français à réformer le Code du travail par ordonnances

A francia parlament engedélyezi a munka törvénykönyvének reformját

Le Sénat a définitivement adopté la loi autorisant le gouvernement à réformer le Code du travail par ordonnances, mercredi, après l'approbation du même texte, la veille, par l'Assemblée nationale, en dépit de l'opposition des députés de gauche.
hirdetés

A Szenátus (a francia parlament felsőháza) szerdán elfogadott egy olyan törvényt, amely a francia kormány számára lehetővé teszi a munka törvénykönyvének rendeletekkel történő megreformálását. Korábban ugyanezen a napon a Nemzetgyűlés ugyancsak elfogadta a törvényjavaslatot, noha baloldali küldöttek ellenezték a tervezett új szabályozást.

A francia parlament a Szenátus szavazásával elfogadott augusztus másodikán, szerdán egy, a baloldal által sokat bírált törvényt, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy rendeletekkel vigye véghez a munka törvénykönyvének reformját.

A szenátorok 225 igen és 109 nem szavazattal fogadták el a vegyes bizottság (ez 7 szenátorból és a Nemzetgyűlés 7 küldöttjéből állt) által egy nappal korábban megalkotott javaslatot.

A törvény, amelynek a kormány szerint az a célja, hogy „több szabadságot és védelmet” adjon a vállalatoknak és az alkalmazottaknak, egy keretet is biztosít a jövőbeli rendeletek számára, a részletes döntéseket augusztus végén mutathatják be a szakszervezeteknek.

A parlamentnek később újból döntenie kell majd ezekről a rendeletekről a ratifikáció idejében, több szenátor pedig megjegyezte, hogy különösen is ügyelnek majd arra, hogy milyen módosításokat javasolnak az elkövetkező néhány hónapban.

A francia parlament ülése A kép illusztráció (Forrás: alliancefr.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen