hirdetés
Nemzetközi

Трамп объяснил, зачем ввел санкции против России

Trump elmagyarázza, miért írta alá az oroszellenes szankciókat

Президент США Дональд Трамп заявил, что Вашингтон не потерпит вмешательства в свои демократические процессы. Как говорится в заявлении в связи с подписанием закона об антироссийских санкциях, этот закон представляет волю американского народа и рассчитан на то, что Россия предпримет шаги по улучшению отношений с США.
hirdetés

Donald Trump amerikai elnök tegnap az újabb oroszellenes szankciócsomag aláírása után azzal magyarázta döntését, hogy az USA nem tűri a demokratikus rendszerébe való beavatkozást. Trump szerint ezek a korlátozások az amerikai nép akaratát tükrözik, és bevezetésükkel arra számítanak, hogy Moszkva intézkedéseket tesz a két ország kapcsolatának javulása érdekében. 

„Egyértelműen amellett vagyok, hogy a világ tudtára adjuk, hogy Amerika nem engedi meg a belső ügyeibe való beavatkozást. Barátainkkal és szövetségeseinkkel együtt ellenállunk Moszkva destabilizációs törekvéseinek,”

– nyilatkozta az amerikai elnök. 

Trump többször is kihangsúlyozta, hogy a szankciókra az amerikai nép egységének érdekében bólintott rá. 

„Abban reménykedünk, ha a két ország végre együtt tud működni az egész világot érintő problémákban, akkor ezekre a szankciókra többé már nem lesz szükség,”

- tette hozzá az elnök.

Trump nem szalasztotta el az alkalmat, hogy a Kongresszust kritizálja. Az elnök elárulta, hogy annak ellenére, hogy aláírta a szankcióscsomagot, azokat mégis kidolgozatlannak tartja. Ennek az egyik oka az, hogy az új törvény nemcsak Oroszország, hanem Irán és Észak-Korea ellen is szankciókat irányoz elő, de mindezt úgy, hogy az elnök nem enyhítheti vagy szűntetheti meg azokat a Kongresszus beleegyezése nélkül.

 

Donald Trump Donald Trump amerikai elnök (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen