hirdetés
Nemzetközi

التمييز ضد المسلمين في ازدياد بالولايات المتحدة

Növekszik a muszlimok elleni diszkrimináció az Egyesült Államokban

أفاد استطلاع حديث للرأي بأن التمييز ضد المسلمين بات أمرا شائعا وفي ازدياد في الولايات المتحدة
hirdetés
Egy aktuális felmérés eredménye szerint jelentősen nőtt a muszlimokkal szembeni diszkrimináció az Egyesült Államokban. A tanulmány eredménye alapján általános rossz hangulat, aggodalom és nyugtalanság tapasztalható az Amerikában elő muszlimok körében, amely nagyrészt az elnök, Donald Trump személyére vezethető vissza. A megkérdezettek 75 százaléka tapasztal negatív megkülönböztetést, s mintegy háromnegyedük látja úgy, hogy Trump nem "kedves" a muszlimokkal szemben. Ugyanezt a véleményt az előző elnökröl, Barack Obamaról a megkérdezettek mindössze négy százaléka mondta.
Az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 3,35 millió muszlim él, nagy részüket bevándorlók, vagy azok gyermekei teszik ki. A megkérdezettek egyharmada érzi úgy, hogy az amerikai nép nem tekinti az iszlámot az amerikai társadalom részének. A közvéleménykutatás azt is kimutatta, hogy nem Trump személye a bizalmatlanság egyetlen oka, hanem az a negetív szemléletmód, ahogy az amerikai média általánosságban bemutatja az iszlámot és a muszlimokat.

 

جانب من مظاهرة نظمها مجلس العلاقات الإسلامية الأميركية في بوسطن جانب من مظاهرة نظمها مجلس العلاقات الإسلامية الأميركية في بوسطن بولاية ماساشوسيتس احتجاجا على سياسة ترمب تجاه المسلمين (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen