Nemzetközi

Adidas продолжит закрывать магазины в России

Az Adidas sorra zárja be üzleteit Oroszországban

Крупнейший иностранный спортивный ретейлер в России Adidas планирует закрыть 160 магазинов до конца 2017 года. Компания закрывает торговые точки в России уже третий год подряд

A német sportruhákat gyártó vállalat az Adidas körülbelül 160 üzlet bezárását tervezi Oroszországban a 2017-es év végéig, nyilatkozta az Adidas ügyvezető igazgatója Kasper Rorsted. 

„Arra számítunk, hogy az orosz piac továbbra is esni fog a négy éve tartó szankciók, és a kőolajtól való túlzott függésük miatt,”

– magyarázta a cég döntését Rorsted. Elmondása szerint már 100 üzletet bezártak, és további 50 megszüntetését tervezik az év végéig. 

Az Adidas a legnagyobb sportruházat viszonteladó Oroszországban, igaz Oroszország már nem első évben ’”hagyja cserben” a céget. Az Adidas regionális vezetői először 2014-ben a szankciók miatt döntöttek úgy, hogy felülvizsgálják új boltjaik nyitási terveit a „fogyasztói hangulat megváltozása miatt.” Ezután 2015-ben 100, majd 2016-ban további 80 üzletet számoltak fel a folyamatosan eső eladási mutatók miatt. 

2017 májusában az Adidas vállalat orosz képviselője Mihail Mastakov bejelentette, hogy a cég további 40 boltot kénytelen bezárni, és dolgozói állományát 10%-kal csökkenteni fogják. Akkor még 840 viszonteladói pont működött Oroszország szerte. A helyzet azonban nem javult, és az USA újabb oroszellenes szankciói után további leépítések mellett döntött a vezetőség. Jelenleg az Adidas összes eladásának csupán 3%-a jut Oroszországra, így az orosz piac alakulása már nem befolyásolja jelentős módon a cég eladási rátáit.

adidas A kép illusztráció (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen