hirdetés
Nemzetközi

Две трети россиян видят экономический кризис в стране

Az oroszok kétharmada gondolja úgy, hogy válság van az országban

65% россиян признают наличие экономического кризиса в России, передает "Интерфакс" со ссылкой на результаты исследования фонда "Общественное мнение" (ФОМ). В августе прошлого года так считали 75% опрошенных. Не видят кризиса 24% опрошенных в сравнении с 14% год назад.
hirdetés

Az oroszok 65%-a vallotta azt, hogy szerintük gazdasági válság van az országban, adta közre az Interfax a FOM (Közvélemény Kutató Intézet a szerk.) nemrég közölt adatai alapján. A FOM közvélemény kutatását július 29-30-án végezték el 1500 ember között az ország 104 településében. 

Múlt év augusztusában a lakosság 75%-a volt ugyanezen a véleményen. Jelenleg a tavalyi 14%-hoz képest 24-re nőtt azoknak az optimistáknak a száma, akik nem látják az országon belüli recesszió nyomait.

A szociológusok arra kérték a kérdőív kitöltőit, hogy határozzák meg, hogy szerintük konkrétan miben nyilvánul meg a válság. A résztvevők 29%-a gondolta úgy, hogy az inflációban és az árak növekedésében. 26% szerint az életminőség csökkenésében, míg 12% vélte úgy, hogy a munkanélküliség és a gazdaság gyengülése a válság legegyértelműbb mutatói. 

A megkérdezettek 18%-a reménykedik abban, hogy egy év múlva Oroszország már erősebb lesz, míg 8%-a szerint csak gyengülni fog, 28% pedig semmiféle változásban nem bízik. 

Az eredményekhez hozzá kell tenni azt is, hogy az idei év első felében az oroszok átlagban 2,7%-kal lettek szegényebbek, viszont a boltok eladási mutatói mégis 0,7%-kal nőttek. Egyes szociológusok szerint ez azzal magyarázható, hogy az emberek a romló gazdasági helyzet ellenére sem akarnak már tovább csökkenteni kiadásaikon.

válság A kép illusztráció (Forrás: https://static.life.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen