hirdetés
Nemzetközi

В Крыму прокомментировали призыв Киева не ездить в Россию

Kijev arra szólít fel, hogy ne utazzunk Oroszországba

Заместитель председателя Госсовета Республики Крым Ремзи Ильясов считает, что киевские власти не могут указывать украинцам, куда им нельзя ездить. Об этом он рассказал в беседе с RT.
hirdetés

A Krím Köztársaság állami tanácsának elnökhelyettese Remzi Iljászov az RT-nek adott interjújában kifejtette, hogy szerinte az ukrán vezetőségnek nincs jogában megszabni az állampolgároknak, hogy hova utazzanak és hova ne. 

„Nem azokat az időket éljük, hogy bárkinek is meg lehessen szabni, mikor és hova utazzon. Ha az ukrán vezetőség valóban tiszteli és becsüli állampolgárait, akkor az a feladata, hogy az akadálymentes határon és vámpontokon való átjutást megszervezzék nekik. Köztudott, hogy amit tiltanak, az mindig érdekesebb, úgyhogy Kijev ezzel a húzásával csak reklámot csinált Oroszországnak,”

– kommentálta az eseményeket Iljászov. 

A fenti szavakat az váltotta ki, hogy a napokban az ukrán Közlekedésügyi Miniszter kijelentette, hogy szerinte az ukránoknak semmi keresnivalója sincs Oroszországban, helyette inkább utazzanak Európába. Iljászov szerint az ehhez hasonló kijelentések csak a félelmen és a gyűlöleten alapulnak. 

Az ukrán Közlekedésügyi Miniszter ennél is tovább ment: azt a javaslatot tette, hogy meg kéne szűntetni a vasúti kapcsolatot a Krím félsziget és Ukrajna között. 

A RIA Novosztyi adatai szerint a 2017-es év első felében csaknem 250 ezer ukrán látogatott el Oroszországba üzleti ügyben, magánemberként körülbelül ugyanennyien, turistaként 20 ezren, míg tanulmányi céllal 13,5 ezer ukrán állampolgár érkeztek az országba.

Kijev A kép illusztráció (Forrás: https://static.polit.info)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen