hirdetés
Nemzetközi

CBC: российские сыровары просят у Запада еще 10 лет санкций

Az orosz sajtkészítők ha tehetnék, még 10 év szankciót kérnének a nyugattól

Санкции Запада вредят российской экономике в целом, однако сельскому хозяйству они пошли только на пользу, сообщается на сайте CBC News. Для фермеров и производителей сыра антироссийские штрафные меры стали ценным подарком. Они надеются, что санкции будут действовать ещё как минимум десять лет — тогда Россия начнёт поставлять свои сыры в Европу, США и Канаду.
hirdetés

A nyugati szankciók alapjaiban véve veszteséget hoznak az orosz gazdaságnak, igaz van a mezőgazdaságnak 1-2 ágazata, melyek tudnak profitálni a jelen helyzetből. A gazdák és a sajtkészítők számára például kifejezetten hasznosak a már évek óta tartó gazdasági korlátozások. Ők abban bíznak, hogy a szankciók még hosszú évekig életben fognak maradni, ha lehet, még 10 évet kérnének a nyugattól. Szerintük ennyi idő elég ahhoz, hogy Oroszország saját orosz sajtját exportálja Európába, az USA-ba és Kanadába. 

Az egyik orosz farmer így nyilatkozik a jelenlegi gazdasági helyzetről:

„A napokban elvesztettük az egyik legértékesebb tehenünk, akit Szankciónak neveztünk el. Nagyon aggódtam, ugyanis azt hittem, hogy ez annak a jele lehet, hogy Trump valóban enyhíteni fog az oroszellenes szankciókon, melyek számunkra a legértékesebb ajándéknak bizonyultak a nyugattól,” – nyilatkozta viccelődve Szirota, akinek Moszkvától 78 kilométerre, Istrében van gazdasága. Igaz, aggodalma feleslegesnek bizonyult, ugyanis Trumpnak esze ágában sem volt a szankciókat feloldani, sőt, újabbakat vezetett be, és még a tehén is visszatért a Szirota farmra.

Szirota azt is elmagyarázta, hogy az oroszellenes szankciók jelenleg megvédik őket. A gazdasági korlátozások bevezetésekor ugyanis Oroszország élelmiszer embargóval válaszolt a nyugatnak, melyet a szemfüles orosz gazdák egyből ki is használtak, és sokan közülük saját üzletbe fogtak. Szirota a maga részéről korábban számítógépes szakemberként dolgozott Moszkvában, viszont most már saját üzletét igazgatja. A szankciók bevezetése idején ugyanis földet és kezdőtőkét kapott az orosz kormánytól az „importhelyettesítő program” jegyében, amiből is megnyitotta sajtkészítő műhelyét. Szirota idén nyáron már a parmezánkészítésbe is belefogott és azt állítja, hogy még 10 év, és Oroszország nyugatra tudja exportálni saját minőségi sajtjait.

orosz sajtkészítők A kép illusztráció (Forrás: russan.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen