hirdetés
Nemzetközi

التايمز: لاجئون سوريون يعودون لديارهم الخربة

Sok szír menekült tér vissza hazájába

بعد سنوات من اللجوء خارج وطنهم الذي يرزح تحت نير حرب ضروس لا تلوح في الأفق نهاية لها، عاد آلاف من السوريين إلى ديارهم التي تحولت إلى خرائب
hirdetés
Bár a háború még nem ért véget, több ezer szír tért vissza hazájába, s próbál új életet kezdeni a nehéz körülmények ellenére a romok között.  A döntés meghozásában sokaknál szerepet játszott az átmeneti fegyverszüneti megállapodás, melynek következtében az ország számos területe biztonságos zónának számít. Sokakat az sem tart vissza, hogy otthonukat porig rombolta a háború, vagy hogy általános az áram- és vízhiány.
2011 óta 5 millió szíriai hagyta el országát, s telepedett le valamely szomszédos államban, közel félmillióan vesztették életüket a tengeren való átkeléskor és 6,3 millióan vándoroltak el otthonukból Szírián belül.
Különösen a Törökországban és a Libanonban élő szír menekültek látják úgy, hogy jövőjük jobb lehet az instabil Szíriában, mint külföldön, ahol munkanélküliséggel, drága albérleti árakkal és durva bánásmóddal kell szembenézniük, s gyakran még élelemre sem jut pénzük.
Az elmúlt héten mintegy 3000 szír állampolgárt küldött vissza Libanon az ellenzék kezén lévő, háború dúlta Idlib tartományba. Emberjogi szervezetek véleménye szerint a visszatoloncolás a szíriai kormányerőkkel szövetséges libanoni Hezbollah nyomására történt.
لاجئون ونازحون سوريون لاجئون ونازحون سوريون يرون أن العودة إلى بيوتهم في حلب -التي أحالها القصف إلى خرائب- أفضل من العيش بالخارج (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen