hirdetés
Nemzetközi

24 ألف مسلم بريطاني يؤدون مناسك الحج

24 ezer brit muszlim teljesíti a zarándoklatot

توقعت وزارة الخارجية البريطانية أن يؤدي أكثر من 24 ألف مسلم بريطاني مناسك الحج هذا العام، ووعدت بتقديم مساعدة قنصلية لهم
hirdetés
A brit külügyminisztérium becslései szerint idén mintegy 24 ezer brit muszlim állampolgár teljesíti az iszlám zarándoklatot, a haddzsot. A brit állam tudatában van a zarándoklat kiemelkedő szerepének a muszlimok életében, ezért kész konzuli segítséget és más támogatást nyújtani számos területen.
A konzuli segítségnyújtás elsősorban az elveszett útleveleket pótló sürgősségi útiokmányok kiállítására vonatkozik. 
Ezen kívül további segítséget ajánlott fel a megbetegedett muszlimok kórházi kezelésében, valamint azon családok támogatásában, ahol haláleset következett be. A brit állam nem utolsó sorban az adatszolgáltatásban is közreműködik, ha például ügyvédre, tolmácsra vagy orvosra lenne szükség.
A brit haddzs zarándoklati tanács számos kurzust is szervezett, hogy megfelelő tanácsokkal lássa el a zarándokokat. Ezek között sok egészségügyi ismeretanyag és gyakorlati tipp került megosztása például azzal kapcsolatban, hogyan vészeljék át a zarándokok a hőséget a rituálék alatt.
حجاج بيت الله يؤدون صلاة المغرب بالمسجد الحرام حجاج بيت الله يؤدون صلاة المغرب بالمسجد الحرام (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen