hirdetés
Nemzetközi

أوباما ينتقد إلغاء برنامج المهاجرين الشباب

Obama kritizálja Trump kiskorú migránsokra vonatkozó döntését

انتقد الرئيس الأميركي السابق باراك أوباما القرار الذي اتخذه إدارة دونالد ترمب أمس الثلاثاء، وقررت بموجبه إلغاء برنامج "الإجراء المؤجل للقادمين في مرحلة الطفولة" المعروف اختصاراً باسم "داكا"، الذي يمنح امتيازات للمهاجرين الشباب الذين دخلوا البلاد بشكل غير قانوني أثناء طفولتهم
hirdetés
Barack Obama, volt amerikai elnök nem tetszését fejezte ki a Donald Trump kormánya által hozott döntésnek, mely szerint eltörlik azt a szabályozást, amely alapján a kiskorú illegális bevándorlók különböző kedvezményekben részesültek.
Obama a döntést politikailag következetlennek, hibásnak és kegyetlennek nevezte, mely meglátása szerint ellentétes eredményekhez fog vezetni. Továbbá hozzátette, hogy attól függetlenül, hogy az amerikaiaknak milyen félelmeik vannak a bevándorlással kapcsolatban, nem szabadna a fiatal migráns generáció életét veszélyeztetni, hiszen ők olyan hibás tettek miatt vannak az országban, amelyet nem maguk követtek el.
Az eredeti határozat két évig részesíti elönyőkben és kedvezményekben a kiskorúakat, melyet aztán meg is lehet hosszabbítani, s engedélyezi számukra a tartózkodást, a tanulást és a munkavállalást az Egyesült Államokban.
Az aktuális döntés érinti mindazokat, akik évekkel ezelőtt kiskorúként léptek be az országba, valamint a már ott születetteket is, akik gyakorlatilag beintegrálódtak a társadalomba és munkájuk is van. Ezáltal a határozat a nevezett csoportokat illegális tartózkodóknak tekinti, akiknek el kell hagyniuk az országot.
Több amerikai városban tüntetéseket rendeztek az említett kedvezményeket eltörlő határozat ellen, amely mintegy 800 ezer, többségükben latin-amerikai személy életére lesz kihatással.
أوباما اعتبر قرار ترمب خاطئا وقاسيا الأوروبية أوباما اعتبر قرار ترمب خاطئا وقاسيا الأوروبية (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen