hirdetés
Nemzetközi

بريطانيا تتهم ثلاثة بينهم جنديان بالإرهاب

Nagy-Britannia három személyt, köztük két katonát terrorizmussal gyanúsít

وجهت الشرطة البريطانية أمس تهمة الانتماء لجماعة يمينية متطرفة محظورة لثلاث رجال بينهم جنديان في الخدمة
hirdetés
A brit rendőrség három férfit, köztük két katonát fogott el szélsőséges terrorista csoporthoz tartozás gyanújával. Ezelőtt, e hónap 5-én öt embert vettek őrizetbe, közöttük négy, hadseregben szolgáló katonát. Közülük kettőt szabadon engedtek, a további három férfi esetében viszont továbbra is fennáll a terrorizmus gyanúja.
A gyanú továbbá arra is kiterjed, hogy az említett személyek a National Action nevű neonáci szervezet tagjai. Dokumentumok alapján arra lehet következtetni, hogy a szóban forgó személyek fegyverek birtokában vannak, valószínűsíthetően terrorista akciót hajtottak végre, valamint etnikai alapú gyűlöletre uszító szórólapokat osztogattak. A gyanúsítottak egyikénél talált dokumentumok terrorista akció végrehajtására vagy annak megszervezésére utalnak.
أفراد من الشرطة البريطانية في لندن أفراد من الشرطة البريطانية في لندن يحيطون بشخص يشتبه بحيازته أسلحة خطيرة (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen