hirdetés
Nemzetközi

Schäuble lehnt harte Sanktionen gegen Ungarn ab

A német pénzügyminiszter szerint nem szabad megvonni Magyarországtól a támogatásokat

Ungarn weigert sich, Flüchtlinge aufzunehmen - deshalb gab es zuletzt Forderungen, Hilfen für das Land zu streichen. Für Finanzminister Wolfgang Schäuble ist das der falsche Weg.
hirdetés

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter nem kíván nagyobb büntetést kiszabni a menekültek felvételét megtagadó Magyarország ellen. Elmondása szerint nem lenne bölcs dolog azonnal meglengetni a súlyos dorongot és fenyegetőleg fellépni.

A miniszter szerint az ilyen nehéz vitás ügyekben inkább támogatni kellene az egyes országokat és nem megnehezíteni a dolgukat. Nemrég intézkedéseket kívánt az EU bevezetni, hogy a menekültfelvételt nem támogató, illetve azt megtagadó országok ne kaphassanak akkora összegű támogatást, mint eddig, sőt jelentősen szűkítsék ezeket a kereteket.

Az Európai Bíróság kötelezte Magyarországot és Szlovákiát a menekültek felvételére, ám Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a bíróság ítélete ellenére, az intézkedéseket továbbra is megtagadja.

 

Wolfgang Schäuble Wolfgang Schäuble szerint a támogatások megvonása nem a helyes út / Für Wolfgang Schäuble ist der Entzug der Unterstützung nicht der richtige Weg (Forrás: spiegel.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen