hirdetés
Nemzetközi

Migrants : le campement de Grande-Synthe en cours d'évacuation

Kiürítik a Grande-Synthe-i migránstábort

Une douzaine de bus ont été affrétés pour emporter les personnes qui vivaient dans le campement sauvage du Puythouck vers des centres d'accueil et d'orientation.
hirdetés

Több tucat buszt küldtek a Grande-Synthe-i illegális migránstáborhoz annak érdekében, hogy az ott élőket fogadóközpontokba szállítsák.

Kedden megkezdték a Grande-Synthe területén található, több száz migráns által lakott illegális tábor kiürítését a biztonsági erők, azokat az embereket pedig, akik eddig ott éltek, fogadóközpontokba szállítják.

A táborhoz közeli prefektúra egy szóvivője elmondta, hogy egy olyan műveletről van szó, amelynek keretében szállást biztosítanak az eddig rossz körülmények között élő embereknek, és Gérard Collomb francia belügyminiszter iránymutatásának megfelelően végzik a feladatot.

A reggel nyolc órakor megkezdődött műveletben határrendészek, rendőrök és csendőrök is közreműködtek. A művelet kezdetén a rendőrök körülvették a tábort, majd le is zárták azt, és így a szervezetek és önkénteseik kint maradtak.

A francia bevándorlási és integrációs hivatal szerint több mint 400 férőhelyet szabadítottak fel a fogadó központokban, és a Salam nevű szervezet szerint több tucat buszt is a helyszínre küldtek, amelyek az ilyen központokba szállították a migránsokat. A szervezetek már számítottak egy hasonló intézkedésre, miután a polgármester és a francia belügyminiszter hétfőn találkoztak.

A Grande-Synthe-i táborban mintegy 350-400 migráns él, akik közt összesen 56 gyermek és mintegy 40 nő is van, az időjárási helyzet viszont egyre romlik. Mindezek fényében, amint azt a polgármester elmondta, nem engedhetik tovább ennek a helyzetnek a fenntartását.

Később a polgármester bejelentette, hogy tisztálkodási lehetőséget hoznak létre a városi erdőben élő migránsoknak a hónap végére a belügyminiszter ellenzésének dacára is. A minisztérium hétfőn azt közölte, hogy ha Grande-Synthe-ben újra működne a tábor, akkor az emberek ismét vágyat éreznének arra, hogy az Egyesült Királyságba jussanak, amit az embercsempészek – akik ellen határozottan fel kell lépni – kihasználnának.

Grande-Synthe közelében egy autóút forgalmában fennakadás volt a művelet elől menekülő migránsok miatt egy helyi rendőrségi forrás szerint.

Hétfőn Norrent-Fontes településen ugyancsak felszámoltak egy kisebb tábort, ahonnan 85 embert vittek fogadóközpontokba.

Migránsok Folyamatban van a Grande-Synthe-ben található puythoucki tábor kiürítése / Le campement de Puythouck, à Grande-Synthe, est en cours d'évacuation (Forrás: france3-regions.francetvinfo.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen