hirdetés
Nemzetközi

Logés au même endroit que les migrants qu'ils ont évacués, les CRS se cherchent un autre hôtel

Ugyanabban a hotelban szállásolták el a rendőröket és az általuk evakuált migránsokat

Situation inattendue dans un hôtel du Nord. Des CRS qui avaient délogé quelques heures plus tôt des migrants de leur camp de fortune se sont retrouvés hébergés dans le même établissement.
hirdetés

Váratlan helyzet alakult ki Nord francia megye egy hoteljában – ugyanabban a hotelban szállásolták el ugyanis a rendőröket, mint azokat a migránsokat, akiket mindössze néhány órával korábban „kilakoltattak” az egyenruhások egy illegális migránstáborból.

A CRS (Compagnies Républicaines de Sécurité) rendőrei, miután a reggeli órákban evakuálták a migránsokat, este ugyanabban a hotelban találták magukat, mint az illegális táborból kilakoltatott emberek – írta a La Voix du Nord nevű lap.

Kedden a néhány órával korábban a Grande-Synthe Puythouck nevű városrészében történt evakuáláson részt vett két CRS-egység egyike szemtől szembe került a Valenciennes várostól délnyugatra található Rouvignies település Hôtel Première Classe nevű szállójában a kilakoltatott emberekkel.

Az UNSA nevű országos szakszervezetben a CRS-t képviselő Christophe Canon elmondta, hogy „természetesen a helyzet tarthatatlan volt” a rendőrség számára, így aztán kiharcolták, hogy az érintett rendőrök számára egy újabb hotelt találjanak.

Az eset összesen huszonkét rendőrt érintett, akiknek új szállást kellett keresni. A szakszervezeti képviselő elmondta, hogy korábban még soha nem történt hasonló, és jelenleg próbálják kideríteni, hogy kinek a kezdeményezésére foglaltak helyet egyazon szállodában a rendőröknek és az általuk „kilakoltatott” migránsoknak.

Christophe Canon némi iróniával szólva úgy fogalmazott:

„Ha előre tudjuk (hogy így alakul), magunk kísértük volna a migránsokat egyenesen a hotelbe ahelyett, hogy privát buszokat indítottunk volna értük”.

Reggel a prefektúra bejelentette, hogy összesen 557 migránsról gondoskodtak, akik között hatvan gyermek is volt. Emellett tizenhat személyt vettek őrizetbe a várható kiutasításukkal összefüggésben. A helyszínre két rendőri egységet küldtek, akik megakadályozzák, hogy a kiürített tábor területén újabb sátrak jelenjenek meg.

Rendőrök A kép illusztráció (Forrás: lavoixdunord.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen