hirdetés
Nemzetközi

Модернизация АЭС Пакш начнётся сО строительства новых зданий

A Paksi Atomerőmű modernizációját jövő év januárjában fogják megkezdeni

Проект сооружения с участием России новых энергоблоков единственной венгерской АЭС "Пакш" (проект "Пакш-2"), который в Будапеште называют флагманом российско-венгерского сотрудничества, в нынешнем году перешел к этапу активной подготовки к строительству. Ожидается, что первые работы на площадке строительства начнутся в 2018 году.
hirdetés

A Paksi Atomerőmű bővítését akár már jövő év elején elkezdhetik egy új kiegészítő létesítmény építésével, mely a legújabb reaktor működéséhez fog kelleni, jelentette be Aszóda Attila a projektért felelős államtitkár.

A bükkfürdői Energetikai Konferencián fellépve Aszódi bejelentette, hogy a kormánynak sikerült az összes szükséges környezetvédelmi engedélyt, valamint építési engedélyt beszereznie az Európai Uniótól, így már semmi nem áll útjába a munkálatok megkezdésének.

A két új reaktort azoknak a cseréjére építenék, melyeknek működési ideje 2030-ban jár le. A Paksi Erőművet még a 80-as években építették a CCCP segítségével. Azóta négy reaktor működik az atomerőmű területén, melyek Magyarország energiafogyasztásának csaknem 40%-át biztosítják. Az új reaktorok kivitelezéséért az orosz „Roszatom” cég felelős.

Vlagyimir Putyin orosz elnök legutóbbi Magyarországon tett látogatása során találkozott a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral. A két vezető rövid tárgyalásuk során megállapodott abban, hogy a Paksi Atomerőmű bővítését 2018 januárjában kezdik meg. Ez az eredeti tervekhez képest csaknem két év csúszást jelent.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az újságíróknak azt is elárulta, hogy a magyar vállalkozók a 12 milliárd dolláros projektpénzből első körben 5 milliárdot fognak kézhez kapni, hogy a munkálatokat megkezdhessék.

Paks A Paksi Atomerőmű bővítése eddigi tervek szerint jövő év elején fog megkezdődni (Forrás: ria.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen