hirdetés
Nemzetközi

Forbes: Facebook наймёт «армию» модераторов для защиты от России

A Facebook egy hadseregnyi moderátort vesz fel az orosz hírek ellenőrzésére

Для того чтобы предотвратить политические манипуляции «опасных структур» с рекламой, Facebook планирует нанять 1000 отдельных модераторов, которые будут «вручную» проверять объявления, сообщает Forbes. Кроме того, о любой подозрительной активности платформа намерена сообщать правительствам по всему миру.
hirdetés

Többek között azért, hogy megakadályozzák a reklámok segítségével történő politikai manipulációkat, a Facebook körülbelül 1000 új moderátor alkalmazását tervezi a jövő évtől, akik „saját kezükkel” fogják ellenőrizni az említett hirdetéseket.

Ezen kívül a Facebook a saját reklám-kiválogató rendszerét is szeretné korszerűsíteni úgy, hogy az már nem csak a hirdetés tartalmát fogja kiértékelni, hanem a célközönséget is egyből meg tudja határozni.

A Facebook azt is elárulta, hogy a legközelebbi amerikai elnökválasztáson mindenféle kampányhirdetést csak alapos szűrés után lehet majd elhelyezni az oldalon. A közösségi portál munkatársai meséltek arról, hogy a németországi választásokon már sikeresen működtek együtt a helyi hatóságokkal azért, hogy megakadályozzák a „veszélyes rendszerek és pártok” népszerűsítését az oldalon. Ezután a Facebook a világ kormányainak jelezni fogja, ha oldalukon gyanús tevékenységet észlelnek állítólag azért, hogy elejét vegyék a lehetséges „politikai beavatkozásoknak”.

Zuckerbergék szerint az új moderátorokra nemcsak a szélsőséges rendszerek és a Kreml propagandája miatt van szükség. A Facebook aggódalmát fejezte ki aziránt, hogy az oldalukon megnőtt az agressziót, fegyvereket, és öngyilkosságot népszerűsíteni kívánó tartalmak száma. Mind ezek kiszűrésével fog foglalkozni a több mint 3000 moderátor.

facebook A kép illusztráció (Forrás: russian.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen