hirdetés
Nemzetközi

Ouragan Irma: dix millions d'euros en dons récoltés par la Fondation de France

10 millió euró adományt gyűjtött az Irma hurrikán károsultjainak a Fondation de France

Les dix millions d'euros récoltés serviront à aider les habitants de Saint-Martin et de Saint-Barthélémy après l'ouragan Irma, notamment en œuvrant pour la reconstruction des îles.
hirdetés

Az összegyűlt 10 millió euró a Szent Márton-sziget és Saint-Barthélemy lakóinak nyújt majd segítséget, miután az Irma hurrikán hatalmas pusztítást vitt végbe a szigeteken. Elsősorban a szigeteken történő rekonstrukciós munkálatokra fordítják majd az összeget.

A Fondation de France nevű jótékonysági szervezet a bejelentése szerint összesen 10 millió euró adományt gyűjtött össze a Szent Márton-sziget és Saint-Barthélemy lakóinak megsegítésére, miután a Karib-térségen áthaladó Irma hurrikán a múlt hónapban a szigeteken hatalmas pusztítást vitt végbe.

„Sok francia ember reagált a Fondation de France a nemzeti szolidaritásról szóló felhívására: 10 millió eurót sikerült összegyűjteni. Legyen szó bár magánszemélyekről, vállalkozásokról vagy helyi hatóságokról, megmozdult a szolidáris hálózat” – adta hírül a szervezet a közleményében.

Az összegyűlt adományösszeget elsősorban a Szent Márton-sziget helyi szervezetei között osztják szét. A kormány szerint a szigetet, illetve Saint-Barthélemy-t mintegy 7-8 ezer ember hagyta el, miután a múlt hónapban az Irma hurrikán végighaladt a két sziget területén.

A károsultak megsegítésére a Fondation de France 426 300 eurót az adományból a France Victimes nevű, összesen 130 szervezetet tömörítő szövetségnek juttat el.

Ezen túl 300 ezer eurót az olyan kisebb társaságoknak ad, amelyeket újra kell építeni, továbbá 25 ezer eurót szán azoknak az önkéntes tűzoltóknak a munkájának támogatására, akik a Szent Márton-szigeten segítséget nyújtanak a lakosságnak például az ivóvíz-kezelésben, vagy az utak megtisztításában.

Az előbbiek mellett további 37 800 eurós összeg kerül az adományból a Télécoms sans frontières nevű civil szervezethez, amelynek küldetése, hogy a katasztrófák után gyorsan elérhetővé tegyen internet- és telefonszolgáltatást a lakosság, illetve azon szervezetek számára, amelyek a segítségnyújtásban részt vesznek a Szent Márton-szigeten és Dominika szigetén.

A Fondation de France pénteken egy projektmenedzsert küld a helyszínre három hónapos időszakra, akinek az lesz a feladata, hogy segítse a konkrét projektek megszervezését a helyi szereplőkkel úgy, hogy a lakosságnak úgy segítsenek, ahogyan arra szükség van.

A Szent Márton-sziget az Irma hurrikán pusztítása nyomán A kép illusztráció (Forrás: correspondent.afp.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen