hirdetés
Nemzetközi

Под Владимиром из-за столкновения поезда и автобуса погибли 19 человек

Legkevesebb 19 áldozata van a Vlagyivosztoknál történt vonatbalesetnek

По меньшей мере 19 человек погибли, порядка 15 получили травмы в результате столкновения поезда с пассажирским автобусом во Владимирской области. Среди жертв ДТП есть дети. По информации правоохранительных органов, транспортное средство заглохло на путях в районе станции Покров. Несмотря на то что машинист поезда Санкт-Петербург — Нижний Новгород применил экстренное торможение, состав не успел остановиться.
hirdetés

Eddigi adatok szerint legkevesebb 19 ember, köztük 3 gyerek vesztette életét a ma hajnalban történt vonatbalesetben Vlagyivosztok környékén. A szerencsétlenség során egy vonat és egy busz ütközött össze, adta közre a TASS hírügynökség.

Az áldozatokon kívül az már biztos, hogy 5 ember súlyosan megsérült, őket egyből a közeli kórház intenzív osztályára szállították. A helyszínen már a mentők és a katasztrófa elhárítás dolgozik. A mentőbrigád szerint a sebesültek pontos számát még nem lehet megállapítani, ugyanis az utasok egy része beszorult a busz roncsai közé.

Eddigi információk szerint a busz, miközben ráhajtott a vasúti átkelőre lerobbant, és megrekedt a sineken. Az átkelőnél dolgozó ügyeletes egyből jelentette a dolgot a közeledő vonat vezetőjének, de már nem lehetett elkerülni a szerencsétlenséget.

A masiniszta elmondása szerint ő egyből meghúzta az elektromos féket, valamint fény- és hangjelzésekkel adta a busz tudtára közeledtét. A fékezés miatt a sebességet ugyan le tudta csökkenteni, de sajnos ez nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az ütközést.

Mint később kiderült, a kazahsztáni utasszállító busz már a piroson hajtott rá a sínekre. Az ütközés előtt még 34 embernek sikerült kiugrania a buszból, próbálták még azt gyorsan letolni a sínekről, de a busz meg sem mozdult. A járműben főként üzbég és kazah utasok tartózkodtak.

vonatbaleset Legalább 19-en vesztették életüket a ma hajnali vonat balesetben (Forrás: russan.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen