hirdetés
Nemzetközi

Dove s'excuse après une publicité jugée raciste

Elnézést kért a Dove a „rasszista reklámja” miatt

Dans une publicité diffusée sur les réseaux sociaux, la marque Dove met en scène une femme noire devenant blanche après avoir utilisé l'un de ses gels douche. Une campagne qui a provoqué de vives indignations.
hirdetés

A Dove egy, a közösségi médiában terjesztett reklámjában egy fekete nő látható, aki fehérré változik, miután a kozmetikai márka egy tusfürdőjét használja. A hirdetések nagy felháborodást keltettek, s a hétvégén többen is éles bírálattal reagáltak a „rasszista reklámra”.

Többek szerint botrányos volt a Dove nemrég indított „rasszista reklámja”. A Dove márkát azt követően illették többen bírálattal a hétvégén, hogy a pénteki napon az a Facebook-oldalán egy új reklámkampányt indított el egy tusfürdője számára.

Ezen egy fekete nő látható, aki barna színű pólót visel, amelyet levesz, majd pedig a tusfürdő hatására egy fehér nővé „változik át”, és a pólója is fehér lesz. A harmadik képen is egy fehér nő látható, aki immár egy még fehérebb ruhát visel. A három másodperces gif mozgóképet aztán erős bírálatok érték.

Az Unilever nevű multinacionális vállalat birtokában lévő Dove a reklámkampányban terjesztett kép által előidézett felháborodás hatására bocsánatkérésre kényszerült. Az erről szóló Twitter-üzenetükben azt írták, hogy

„egy, a múlt héten közzétett kép kapcsán nem sikerült figyelmesen reprezentálnunk a színes bőrű nőket, és mély sajnálatunkat fejezzük ki az ezzel okozott sértés miatt. A megosztott visszajelzések fontosak számunkra, és irányvonalnak tekintjük azokat a jövőben".

Csakhogy a felháborodott internethasználóknak a Dove bocsánatkérése nem feltétlenül bizonyult elegendőnek, kiváltképpen, mert meglátásuk szerint nem is ez az első kifogásolható eset a Dove részéről, és többen most a márka higiéniai termékeinek bojkottjára tesznek felszólítást.

Akadtak olyanok is, akik „19. századi” reklámokkal vontak párhuzamot a hétvégén a Dove hirdetése kapcsán.

A Dove reklámja Elnézést kért a Dove a rasszistának értékelt reklámja miatt / Dove s'excuse après une publicité jugée raciste (Forrás: looptt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen