hirdetés
Nemzetközi

День рождения Путина отметили гастрономическим экспериментом

Világszerte különféle módokon emlékeztek meg Putyin születésnapjáról

Поздравляют российского Президента не только иностранные лидеры, но и простые граждане, причем весьма оригинальными способами. В Штатах делают Путин-бургеры, в Европе продают куртки с изображением российского президента, рисуют граффити.
hirdetés

Október 7-én nemcsak a világ vezetői köszöntöttél fel az orosz elnököt születésnapja alkalmából. Nagy-Britanniában például egy tervező pár erre a napja egy különleges, Putyinnak szentelt dzsekit dobott piacra „P Jacket” néven. Mivel az orosz elnök köztudottan nemcsak a judóért rajong, hanem motorozni is szeret, így ez is egy olyan dzseki lett, amiben akár Szibériában is motorozhatunk, mesélte a Matchless cég igazgatója.

Moszkvában Putyin születésnapjának alkalmában egy sor kulináris különlegesség került terítékre. Az egyik  helyen például egy hamburger-tornyot árulnak „Putyin burger” néven. A hamburger különlegességet immáron harmadik éve csak ezen a napon készítik el, a recept a mai napig titok. Annyit lehet tudni, hogy a hamburger a szokásosnál 6X nagyobb, 1952 grammot nyom, mivel abban az évben született az orosz elnök. Az étterem előtt egész nap hosszú sorok kígyóztak, mindenki ki akarta próbálni az elnöki burgert.

Damaszkban egy graffiti előtt pózoló képet osztott meg egy katona. A graffitin orosz és szír zászlók között ez a felirat olvasható: „Boldog születésnapot honvédő Putyin!” Viszont nemcsak a szír fővárosban, hanem a világ más pontjain is megjelentek Putyint ábrázoló születésnapi képek. Az elnök portréját Barcelonában is megfestették szombaton, azóta sokan készítenek fotót az elnöki arcképpel a háttérben.

Berlinben Vlagyimir Putyin mellé az Európai Unió himnuszából, az „Örömódából” vett sorokat festették, míg  Párizsban az orosz elnök egy régi szovjet zászlóval került egy képre.

Természetesen Putyin lakhelyén, Szent-Péterváron élő és alkotó művészeket ismegihlette az elnök születésnapja. Itt Alekszej Szergeinko Vlagyimir Putyint szeretett kutyáinak körében festette meg.

Putyin-burger Az orosz elnök születésnapjára gasztronómiai különlegességekkel készültek Moszkvában (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen