hirdetés
Nemzetközi

Робопёс Sony Aibo станет "умной" колонкой

A Sony ismét elindítja rég elfeledett robotkutya projektjét

Компания Sony возрождает проект робота-собаки Aibo, закрытый около 12 лет назад. Японский производитель вернется на рынок с новым электронным питомцем, который будет обладать поддержкой искусственного интеллекта и сможет распознавать голосовые команды хозяина — совсем как "умная" колонка Amazon Echo.
hirdetés

A Sony cég ismét útjára indítja a körülbelül 12 éve lezárt Aibo,azaz roboteb projektjét. A japán gyártók a kutyát mesterséges intelligenciával fogják ellátni, aminek köszönhetően Aibo képes lesz felismerni, és teljesíteni a gazdi hangutasításait csakúgy, mint az Amazon Echo.

A Nikkei Asian Review információi szerint a vállalat már megkezdte mérnök-csapatának összegyűjtését, akik a roboteb fejlesztésén fognak munkálkodni. Aibo nemcsak hangutasításoknak fog engedelmeskedni, hanem egy átlagos kutya funkcióját is betölti majd. Képes lesz például új trükköket megtanulni, viszont a házi kedvencekkel ellentétben az otthonunkban lévő okos készülékekkel is tud kommunikálni.

Számunkra a legérdekesebb, hogy képes lesz csatlakozni a Sony PS 3-hoz és PsP-hez is, a kapcsolatteremétés után pedig a konzolok segítségével lehet majd irányítani robot kedvencünket. Ezen kívül a kutya fejében elhelyezett kamera segítségével élő képet kaphatunk a környezetünkről. Aibo – mint minden rendes házőrző – képes az otthon megvédésére egy benne elhelyezett vészjelző segítségével, amivel jelet ad le a házba való behatolás esetén.

Azt, hogy pontosan milyen rendszer alapján fog működni Aibo, egyelőre még nem hozták napvilágra a Sony fejlesztői. Azt viszont elárulták, hogy ha lehet, már jövőre a piacra fogják dobni a robotebet, ami a korábbihoz képest, sokkal modernebb külsővel fog jelentkezni.

Aibo A Sony robotkutyája képes lesz trükkök megtanulására is (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen