hirdetés
Nemzetközi

La dernière demeure de Picasso à Mougins mise aux enchères

Elárverezik Picasso utolsó, mouginsi otthonát

La dernière demeure de l'artiste Pablo Picasso, située à Mougins, dans les Alpes-Maritimes, est mise aux enchères, jeudi. Le maître espagnol y avait passé les dernières années de sa vie.
hirdetés

Elárverezik csütörtökön az egykor Pablo Picasso utolsó lakhelyéül szolgáló, az Alpes-Maritimes megyei Mougins településen található igatlant. A spanyol festőművész élete utolsó éveit töltötte a franciaországi házban.

A francia Riviérán található mouginsi villát, ahol Pablo Picasso élete utolsó éveit töltötte, október tizenkettedikén, csütörtökön árverésre bocsátják egy Grasse-i aukción.

A 20,2 millió eurós (vagyis átszámítva több 6 milliárd forintos) kikiáltási áron meghirdetett ingatlan Cannes közelében található, és 1961-ben vásárolta meg a spanyol festőművész, aki tizenkét évvel később, 1973 áprilisának elején ebben a házban hunyt el.

A festő halála után utolsó felesége, Jacqueline Roque élt a házban, ahol 1986-ban öngyilkos lett. A házat ezután Picasso első házasságából született lánya, Catherine Hutin-Blay örökölte, és több mint 10 millió euróért adta el.

A ház jelenleg annak a holland személynek a tulajdonában van, aki 2007-ben vásárolta meg azt a művész lányától. A holland tulajdonos a házat a „Minotaurusz barlangjának” nevezte el, és több luxusfejlesztéssel, így például úszómedencével, légkondicionálóval, lifttel, illetve teniszpályával látta el, egészen addig, amíg anyagi nehézségei nem támadtak, és fel nem kellett hagyni a munkálatokkal.

Maxime Van Rolleghem, a holland Achmea Bank munkatársa a ház viszonteladási árát a sok elvégzett munkát követően immár 170 millió euróra becsülte. Hozzátette, noha megbízták a Christie's aukciós vállalatot és népszerűsítették is az árverésre meghirdetett ingatlant, ezek a házak nem kelnek el úgy, „mint egy üveg Nutella”.

Michaël Zingraf ingatlanügynök elmondta, hogy az épületben az egyetlen eredeti állapotában meghagyott rész a műhely, amelyben még mindig megtalálhatóak a festő által hátrahagyott festéknyomok, műalkotások viszont nincsenek az ingatlanban.

Az ingatlanügynököt három éve már megkeresték azzal, hogy eladnák az akkor még bejezetlenül álló házat, amelynek értékét akkor 20-25 millió euróra becsülte.

Picasso mouginsi háza Elárverezik Picasso utolsó, mouginsi otthonát / La dernière demeure de Picasso à Mougins mise aux enchères (Forrás: lecho.be)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen