hirdetés
Nemzetközi

تمديد مهمة مكافحة تهريب البشر قبالة سواحل ليبيا

Meghosszabbítják az embercsempészet leküzdésére irányuló megegyezést

جدد مجلس الأمن الدولي تفويض الدول الأعضاء في الأمم المتحدة باعتراض السفن المستخـدمة في تهريب المهاجرين، أو الاتجار بالبشر في أعالي البحار قبالة سواحل ليبيا، وسط حديث أوروبي عن تراجع نسبي للمهاجرين من السواحل الليبية
hirdetés
A nemzetközi biztonsági tanács megerősítette az ENSZ tagállamok közti megegyezést, mely szerint még a nyílt tengeren megállítják a líbiai partok felől érkező, embercsempészetre használt hajókat. Ennek értelmében átvizsgálják azokat a hajókat, melyek esetében nyomós ok van azt feltételezni, hogy embercsempészetre használják őket. 
A témára vonatkozó megegyezést egy évvel hosszabbítják meg. Azokat a hajókat, amelyek bizonyíthatóan részt vesznek az említett akciókban, lefoglalják.
Ebben a vonatkozásban megemlítendő, hogy 2017 eleje óta 20 százalékkal csökkent a Líbiából érkező migránsok száma 2016-hoz képest. Továbbá a 2017-es év nyarán 75 százalékkal kevesebb migránst regisztráltak, mint 2016 nyarán.
خفر السواحل الليبيون تلقوا تدريبا أوروبيا لمكافحة التهريب والاتجار بالبشر خفر السواحل الليبيون تلقوا تدريبا أوروبيا لمكافحة التهريب والاتجار بالبشر (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen