hirdetés
Nemzetközi

موقع حكومي يكشف اللامساواة بين العرقيات ببريطانيا

Brit kormányoldal fényt derít az Angliában élő etnikumon közti egyenlőtlenségekre

كشفت الحكومة البريطانية عن موقع إلكتروني حكومي يسلط الضوء على مواطن اللامساواة التي تعاني منها الأقليات في مجالات السكن والعمل والصحة والتوظيف في القطاع العام
hirdetés
A brit kormány nemrégiben felhívta a figyelmet egy internetes portálra, amely rámutat az országban élő kisebbségek társadalmi egyenlőtlenségi problémáira.
 
A lépést a konzervatívak kezdeményezték, hogy visszanyerjék népszerűségüket, melyet a legutóbbi választások során elveszítettek. 
 
Az említett statisztika jelentős egyenlőtlenségekre mutat rá a "fehér" britek és a bevándorló etnikai kisebbségek között számos területen, különösképpen a munkapiac, az oktatás és az egészségügy területén.
Míg a munkanélküliség aránya a kisebbségek körében duplája a britek közti aránynak, azt is kimutatták, hogy a "fekete" briteket ítélik el legtöbbször a bíróságok az összes többi emberhez képest.
További egyenlőtlenséget mutatott ki a statisztika az állam, így a hivatalok különböző etnikumokkal való bánásmódjában.
 
Szintén figyelemre méltó, hogy a migráns eredetű szegény családban nevelkedő gyermekek közül nagy valószínűséggel minden negyedik gyermek szegény marad, míg a britek esetében ez az arány minden tizedik gyermekre érvényes.
مسلمون في بريطانيا المسلمون اعلى نسبة بطالة في بريطانيا (Forrás: aynaliraqnews.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen