hirdetés
Nemzetközi

La Hongrie se félicite de la victoire de Kurz en Autriche

Magyarország gratulált Kurz győzelméhez

Le chef de la diplomatie hongroise, Peter Szijjarto, a félicité lundi le conservateur Sebastian Kurz pour sa victoire aux élections législatives autrichiennes de dimanche, saluant ses prises de position sur les migrants, proches à l'en croire de celles de l'exécutif hongrois.
hirdetés

Szijjártó Péter, a magyar diplomácia vezetője a hétfői napon gratulált a konzervatív Sebastian Kurznak az osztrák parlamenti választáson aratott győzelméhez.

Szijjártó Péter, a magyar diplomácia vezetője hétfőn gratulált Sebastian Kurznak a vasárnapi osztrák parlamenti választáson aratott győzelméhez, és egyben üdvözölte a migrációval kapcsolatos álláspontját, amely sok tekintetben közel áll a magyar vezetők álláspontjához a kérdésben.

Ausztria hétfőn egy „jobboldali fordulatot vett”, miután a konzervatívok a szavazatok 32 százalékával megnyerték a választást, és az előrejelzések szerint az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ, szélsőjobb) 26 százalékkal, kicsivel lemaradva az Osztrák Szociáldemokrata Párttól (SPÖ) a harmadik helyen futott be. A szélsőjobboldali párt ezek fényében abban reménykedhet, hogy az Osztrák Néppárttal koalíciót alkotva kormányra kerülhet.

„Örülünk, hogy egy testvérpárt nyerte a választásokat, (…) és örülünk, hogy annak győztes (kancellár)jelöltjének számos tekintetben a magyar kormányéhoz közeli álláspontja van”

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután hétfőn megérkezett Luxembourgba, ahol az európai uniós tagországok külügyminisztereivel tanácskozott.

Szijjártó Péter egyben azt mondta, hogy várakozása szerint a migrációt illetően az európai vezetésnél határozottabb álláspontot képviselő közép-európai országok – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és a Cseh Köztársaság – a jövőben aktívabban együttműködnek majd Ausztriával.

Sebastian Kurz Sebastian Kurz (Forrás: dw.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen