hirdetés
Nemzetközi

Des étudiantes avec un "Sugar Daddy": l'affiche polémique circule dans Paris

Diákok sugar daddyvel: Kifogásolt plakát jelent meg Párizsban

Le site internet RichMeetBeautiful propose de mettre en contact des étudiants et étudiantes avec des femmes ou des hommes riches, les "Sugar Mama" et les "Sugar Daddy".
hirdetés

A RichMeetBeautiful nevű társkereső oldal célja, hogy általa felvehessék egymással a kapcsolatot a diáklányok és diákfiúk a vagyonosabb férfiakkal, illetve nőkkel – vagyis: a „sugar daddykkel” és „sugar mommykkal”.

Nem maradt észrevétlen – különösen a nemrég kirobbant Weinstein-botrány fényében – az a hirdetőautó, amely a RichMeetBeautiful nevű társkereső oldal plakátját hordozta magán. A társkereső oldal célja, hogy összehozza a diákokat a gazdagabb nőkkel, illetve férfiakkal.

Az oldal hétfőn Franciaországban is megkezdte a kampányát, amelynek része volt egy olyan plakát is, ami utóbb nagy felháborodáshoz vezetett.

A hirdetéseket elsősorban a diákoknak célozzák, így aztán nem véletlen, hogy az egyetemek mellett lehet velük találkozni.

„Romantika, szenvedély és semmi diákhitel. Járj egy surgar daddy-vel/suger mamával” – szólítja meg a plakát a fiatal lányokat.

A társkereső leírása szerint a sugar daddyk és sugar mommyk olyan „sikeres férfiak és nők, akik tudják, hogy mit akarnak”. Számukra „a pénz nem probléma, és tudják, hogyan lehetnek nagylelkűek, amikor a sugarbaby támogatásáról van szó”.

A plakátok megjelenésére hamar érkeztek a reakciók, Bruno Julliard, Párizs alpolgármestere például elítélte a „megalázó” társkereső tevékenységét. A város vezetése „határozottan elítéli ezt a szégyenteljes reklámot”, és a párizsi rendőrséggel együtt azon dolgoznak, hogy eltávolítsák őket.

„Határozottan elítéljük ezt a szégyenteljes reklámot. A Préfecture de police-szal dolgozunk együtt azért, hogy eltűnjön az utcáinkról” – olvasható Párizs város hivatalos Twitter-oldalán egy bejegyzésében.

Eközben a Párizsi Tanács egy zöldpárti csoportja a társkereső oldal és annak a köztereken megjelenő hirdetéseinek betiltását kéri.

Belgiumban már történt egy hasonló lépés, ahol ugyancsak felháborodáshoz vezetett a társkereső oldal az egyetemeknél végzett hirdetési tevékenysége. Szeptember végén a brüsszeli ügyészség vizsgálatot indított, és a belga főváros több helyi önkormányzata, továbbá Leuven város is betiltotta a reklámkampányt. Sigurd Vedal, a RichMeetBeautiful norvég alapítója ekkor úgy döntött, hogy eltávolítja a plakátokat.

RichMeetBeautiful hirdetés A hirdetések egyetemek környékén jelentek meg / Les affiches sont installées à proximité des universités (Forrás: Twitter / Paris‏)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen