hirdetés
Nemzetközi

NATO dementiert Berichte über Ungarns Veto gegen Allianz-Gipfel mit Ukraine

A NATO cáfolja a Magyarország Ukrajna elleni vétójáról szóló híreket

Az Észak-atlanti Szövetség képviselői elutasították az ukrán UNIAN ügynökség arról tett jelentését, miszerint az ukrán NATO-bizottság decemberben ülést tart, mely ellen Magyarország vétót nyújtott be.
hirdetés

A NATO képviselői ragaszkodnak az Ukrajnával való szoros viszonyhoz és a bizottság ülését továbbra is rendszeresen, különböző szinteken valósítanák meg. Utolsó ülésüket júliusban tartották, Kievben.

Ahogy a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter pénteken nyilvánosságra hozta, Magyarország blokkolta az ukránokkal tartandó NATO-csúcsot, melyet decemberre hívnának össze.

„Magyarország nem támogathatja Ukrajna integrációs törekvéseit és ezért vétót nyújtott be a decemberi ukrán NATO-csúcs összehívása ellen.”

-mondta Szijjártó, aki hangsúlyozta, hogy egyszerűen nem érthetnek egyet, hiszen az ukrán oktatási törvény megsértette a nemzeti kisebbségek jogait.

Miután az ukrán parlament az oktatási törvény tervezetét jóváhagyta, Magyarország ígéretet tett, hogy az összes lehetséges diplomáciai eszközzel élni fog, hogy rávegye Ukrajnát a törvény érvénytelenítésére. Az ukrán parlament olyan nyelv- és állampolgársági törvényeket is napirendre vett, melyek a kárpátaljai magyar közösséget fenyegetik.

Szijjártó ezen kívül kiemelte, hogy a magyar vétót nem hagyhatják figyelmen kívül, hiszen a NATO ukrajnai csúcsának összehívásához a szövetség minden tagjának hozzájárulására szükség van.

A NATO központja Brüsszelben A NATO cáfolja a vétóról szóló híreket./ NATO dementiert Berichte über das Veto. (Forrás: columbian.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen