hirdetés
Nemzetközi

Matthias Rößler bekommt ungarischen Orden

Magyar érdemrendet kapott a szász tartományi elnök

Der Präsident des sächsischen Landtags, Matthias Rößler, ist mit dem Offizierskreuz des Verdienstordens von Ungarn geehrt worden.
hirdetés

A szász tartományi elnököt, Matthias Rößlert, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Drezdában.

A CDU politikusa hétfőn vette át kitüntetését Györkös Péter berlini magyar nagykövettől, ahogy azt a tartományi parlament sajtója is közzétette. Az érdemrendet "a magyar-német és magyar-szász kapcsolatokért tett példamutató munkájáért és Magyarország jó hírnevének megerősítéséért" kapta.

Györkös Péter elsősorban Rößler Közép-Európa Fórumért tett parlamenti kezdeményezését méltatta, melyet évekkel ezelőtt indított Szászország, valamint Közép- és Kelet-Európa szoros kapcsolatainak ápolásáért. 2011 óta szerveztek rendszeres találkozókat a lengyel, cseh, magyar, osztrák és szlovák partnerek részére Szászország tartomány vezetésével.

Rößler elmondása szerint az 1989/90-es rendszerváltás közös tapasztalatai különösen összekötik Szászországot és a szomszédos közép-európai országokat. Talán éppen ezért értik meg valamivel jobban a keletnémetek keleti szomszédaik gondolkodásmódját, mint a más országrészből érkezők.

Matthias Rößler szász tartományi elnök Matthias Rößler, Szászország tartományi elnöke./ Matthias Rößler, der Präsident des sächsischen Landtags. (Forrás: de.wikipedia.org)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen