hirdetés
Nemzetközi

РБК: „Сокращения по всем фронтам”

Mire jut kevesebb pénz az orosz államkasszából 2018 és 2020 között?

Госдума в эту пятницу, 27 октября, проголосует в первом чтении за проект бюджета на ближайшие три года. Проект предусматривает сокращение расходов почти по всем направлениям, пишет РБК. Оно коснется социальной сферы, развития человеческого капитала, расходов на инфраструктуру (водное хозяйство, дорожные фонды, транспорт и связь).
hirdetés

Az orosz Állami Duma október 27-én, pénteken szavazott a következő három év költségvetési tervezetéről. Az új projekt előirányozza néhány szférában való megszorítást, és a kiadások csökkentését, írja az RBK. A megszorítások elsősorban a szociális szférát, az infrastruktúra fejlesztésére szánt összeget és az egészségügyet érintik.

Ezen kívül katonai és hadi célokra is kevesebb pénz fog jutni 2018-tól. Míg idén a  „Honvédelmi szerveknek” Oroszország GDP-nek 3,3%-a jutott, addig ez az összeg a jövőben várhatóan 2,5%-ra fog csökkenni. A következő pár évben „Nemzetbiztonsági célokra” is kevesebb pénzt szánnak az államkasszából: a korábbi 2,1% helyett már csak 1,9%-ot terveznek költeni erre az ágazatra.

A megszorításokat leginkább a közlekedésfejlesztés, és az infrastruktúra hálózatának kiépítése fogja megszenvedni. Pedig szakértői vélemények szerint egyre inkább sürgető lenne a főbb úthálózatok újjáépítése és a már elindított projektek befejezése.

Várhatóan 2018-tól romlani fog az orosz nyugdíjasok helyzete is. Szakértők szerint a nyugdíjjáradék 2020-ra 1,6%-kal fog csökkenni. Mindez a szociális egyenlőtlenségek növekedését, valamint a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek elégedetlenségét vonhatja maga után.

Ezen kívül az új költségvetési tervezet szerint nőni fog a vállalkozásokra mért nem adóformájú terhek mértéke is. Eddigi elképzelések szerint elsősorban a vámdíjakat és illetékeket fogják a korábbihoz képest növelni. Mindez hosszú távon elijesztheti a külföldi befektetőket az orosz projektekben való részvételtől.

államkassza A kép illusztráció (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen