hirdetés
Nemzetközi

تلغراف: الجهاديون البريطانيون يجب أن يقتلوا أو يحاكموا

A dzsihádistáknak meg kell halniuk vagy bíróság elé kell állniuk

علقت افتتاحية ديلي تلغراف على النقاش المحتدم منذ أسبوعين حول كيفية تعامل بريطانيا مع "الجهاديين" الذين يسعون للعودة إلى هذا البلد بعد قتالهم مع تنظيم الدولة الإسلامية في سوريا والعراق.
hirdetés

A Daily Telegraph nemrég kommentálta a Nagy-Britanniában folyó vitát abban a kérdésben, hogy az ország mit kezdjen a hazatérni szándékozó dzsihádistákkal, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak Szíriában vagy Irakban.
A vita a körül forog, hogy a brit államnak vajon meg kellene-e bocsátania a "naiv harcosoknak" és újra kellene-e őket integrálnia a társadalomba, vagy inkább szükséges lenne belátni, hogy ezek az emberek valódi veszélyt jelentenek az ország számára.

Bizonyos hírforrások szerint a brit állam különböző felajánlásokkal, mint lakás és munka, tervezi visszatartani a terrorizmussal gyanúsítottakat, köztük a Szíriából és Irakból visszatérő dzsihádistákat a szélsőséges magatartástól. A brit kormány "restrikciós terv" elnevezés alatt támogatja ezt a projektet. 

Ez a megoldás állítólag nem egyfajta kihívás az Iszlám Állam számára a brit kormány részéről, hogy ki tud többet és jobbat felajánlani, hogy megszerezze ezeknek az embereknek a lojalitását, hiszen a szóban forgó személyek felnőtt korúak, így maguk döntik el, hogy egy olyan csoporthoz akarnak-e tartozni, amely a gyilkolásra buzdít, és hűtlenek lesznek-e hazájukhoz, ahol demokráciában és jólétben éltek.

A Daily Telegraph szerint a továbbra is a Közel-Keleten harcoló személyek a brit rakéták által majd keserves végüket lelik, a hazatérőket pedig bíróság elé kell állítani.

وزير الدولة البريطاني لشؤون التنمية الدولية وزير الدولة البريطاني لشؤون التنمية الدولية (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen