hirdetés
Nemzetközi

Собчак обогнала всех, кроме Путина

Szobcsak megelőzött mindenkit, kivéve Putyint

Журналистка Ксения Собчак по числу упоминаний в телесюжетах на пяти федеральных каналах обогнала всех "традиционных" кандидатов в президенты, за исключением Владимира Путина (который еще не объявлял о намерении участвовать в выборах).
hirdetés

Kszenyija Szobcsak közéleti személyiség, újságíró nemrég jelentette be, hogy indul a 2018-as elnökválasztáson. Akkor úgy fogalmazott, hogy „mindenki ellen” jelölteti magát. Azóta Szobcsak minden korábbi „tradicionális” jelöltnél jobban szerepel, és egyre csak nő a népszerűsége a választók körében. Egyedül Vlagyimir Putyint nem tudja lekörözni, aki még mindig nem jelentette be hivatalosan, hogy indulna a következő választásokon.

Eddig becslések szerint Kszenyijáról már a hírek 16%-a szól, míg Putyin magasan vezet a maga 66,4%-val.

„A mai modern média és újságírás annyiban különlegesek, hogy a komoly jelöltek és programok nem érdeklik őket, – nyilatkozta a „Kommerszant” újság elnökhelyettese Igor Lebegyev. – Bármilyen bohóc vagy hajléktalan jelölteti magát, és ők máris rohannak, hogy hírt adjanak róla.”

Az LDPD párt vezetője Zsirinovszkij úgy véli, hogy Szobcsak nem lehet komoly ellenfél. Szerinte Kszenyiját hamarosan mindenki elfelejti.

Sokan mégis úgy gondolják, hogy a választások már elég unalmasak és egyhangúak, ezért egyre kevesebb embert tudnak megmozgatni. Ennek az egyik oka az, hogy minden egyes választáskor jó előre borítékolható, ki lesz a győztes. Szobcsak egy üde színfoltja lehet az elnöki székért folyó harcban, annál is inkább, hogy ő „mindenki ellen” száll a ringbe.

„Ha mást nem is, de sikerült felkavarnia az állóvizet. De az őt körülvevő figyelem is hamarosan apadni fog,” – összegezte véleményét Lebegyev.

 

Szobcsak Kszenyija Szobcsak mindenki ellen (Forrás: https://cdn.vdmsti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen