hirdetés
Nemzetközi

L'incendie à la gendarmerie de Meylan revendiqué par un groupe féministe

Feminista csoport vállalta magára a meylani csendőrőrsön történt gyújtogatást

Dans la nuit du 26 octobre dernier, un incendie criminel avait détruit quatre voitures personnels de gendarmes et une moto dans l'enceinte de la gendarmerie de Meylon, dans l'Isère, à proximité d'un bâtiment d'habitation.
hirdetés

Október 26-án éjszaka egy gyújtogatás következtében megrongálódott az Isère megyében található Meylon csendőrségén négy rendőr autója, valamint egy motorkerékpár. A tűz egy lakóépület közelében történt, és nem szolgálati járművek, hanem a rendőrök tulajdonát képező autók égtek meg.

A október 25-éről 26-ára virradó éjjelen történt gyújtogatást, amelynek célpontja a meylani csendőrség volt, egy anarcho-libertárius körökhöz közeli felületen keresztül egy női csoport vállalta magára.

Később a Dauphiné Libéré nevű lap hivatkozott a csoport online megjelent közleményére, amelyben a nők azt állítják, hogy a szexizmus ellen harcolnak, a tettük motivációja pedig a „bosszú” volt.

Megfogalmazzák, hogy többé nem szeretnének az „áldozatok szerepében” lenni, amelybe a társadalom azáltal teszi őket, hogy „lányokként tekint rájuk”.

Ezek után kitértek arra is, hogy hogyan vitték véghez a gyújtogatást – állításuk szerint „megtréfálták a tűzoltókat” és 10 liter olajat használtak. A csoport kifejezetten a rendőrök magánautóit vette célba, ugyanis nem a rendőrök hivatása, hanem az egyenruhát viselők személye ellen akarták végrehajtani a bűncselekményt, és nem a munkaeszközeiket, hanem a személyes tulajdonukat akarták megtámadni.

A tűzben négy személyautó és egy motor rongálódott meg a csendőrségi épületnél, a lángok ugyanakkor nem terjedtek át a szomszédos, a füsttől megfeketedett lakóépületre.

Grenoble település ügyésze, Jean-Yves Coquillat különösen aggasztónak tartja, hogy közvetlenül a csendőröket és családjaikat vették célba a támadók. Megjegyezte: nem kellett volna sok ahhoz, hogy az esetből tragédia legyen, azt pedig, hogy Grenoble környékén az elmúlt hónapokban több hasonló akciót is tapasztalni lehetett, ugyancsak aggályosnak nevezte.

Csendőrőrs Meylanban A meylani csendőrőrs, amelyet gyújtogatás ért 2017. október 26-án / Une gendarmerie de Meylan, touchée par un incendie criminel, le 26 octobre 2017. (Forrás: lexpress.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen