hirdetés
Nemzetközi

Jamaika-Koalition: Was wird daraus „gebacken”?

Jamaica-koalíció: Mi fog „kisülni” ebből?

Vertreter von CDU, CSU, Grünen und FDP sind erneut in großer Runde zusammengekommen, um eine Zwischenbilanz der Gespräche zu ziehen.
hirdetés

Újabb tárgyalásokra ültek össze a CDU, CSU, az FDP és a Zöldek képviselői, hogy egyeztessék közös és saját céljaikat. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a családokat anyagi szempontból tehermentesíteni szeretnék. Emellett egyeztek a vélemények a digitális infrastruktúra kiépítését illetően, a külpolitikával kapcsolatban azonban még számos vitatott kérdés áll fenn.

Két héttel a Jamaica-koalícióról szóló tárgyalások megkezdése után Angela Merkel kancellár asszony is bizakodóan nyilatkozott a koalíció létrejöttének esélyeiről. A közvetítő felek az első tíz napban kitartóan és részletekbe menően vitatták meg a felmerülő témákat, de Merkel szerint további nehéz tanácskozások állnak még előttük.

„Továbbra is úgy hiszem, hogy a szálakat össze tudjuk kötni, ha ezen fáradozunk és erőfeszítéseket teszünk.”

-fűzte hozzá Angela Merkel, s hangsúlyozta, hogy mindemellett a feleknek saját identitásukat is érvényre kell juttatniuk, hogy abból valami jót hozhassanak létre országuk számára. A CDU mindenesetre készen áll erre.

Miután az első körben tizenkét területen vitatták meg véleménykülönbségeiket, a Zöldek ügyvivője, Michael Kellner a tárgyalásokat egy konyhai összehasonlítással jellemezte:

„Minden összetevő az asztalon van. Ebből a sok-sok összetevőből most egy lehetőleg finom tésztát kell gyúrnunk. Meg kell akadályozni, hogy túl sok só kerüljön a tésztába, hogy adventre egy finom sütemény kapjunk.”

A tárgyalásokat folytatják, ugyanis még számtalan kérdés megválaszolatlan maradt.

Jamaica-koalíció tárgyalások Mi fog „kisülni” ebből?/ Was wird daraus „gebacken”? (Forrás: rundschau-online.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen