hirdetés
Nemzetközi

Orbán zu Gast bei Tillich in Dresden

Orbán látogatása a szász miniszterelnöknél

Ungarns Regierungschef Orbán besucht Sachsens Ministerpräsident Tillich. Im Freistaat ist er gern gesehener Gast - auch wegen seiner Asylpolitik.
hirdetés

Magyarország kormányfője látogatást tett Szászország miniszterelnökénél, Stanislaw Tillichnél, adta hírül a Tagesspiegel német hírportál. Orbán Viktor szívesen látott vendég a tartományban, menekültekkel kapcsolatos felfogása miatt.

Egy hónappal visszalépése előtt Orbán Viktort látta vendégül a szász miniszterelnök Drezdában. A két politikus egy privátnak mondott ebéden találkozott az Eckberg-kastélyban. A másfél órás beszélgetés tartalmáról azonban a szász állami kancellária nem nyilatkozott.

A szászországi CDU már egy ideje szimpatizál Orbán politikájával. 2015 augusztusában a CDU szász főtitkára, Michael Kretschmer dicsérő szavakkal illette a menekültek ellen felhúzott határkerítést.

„A Magyarországgal szembeni kritika álszent.”

-mondta akkor a főtitkár, aki szerint Magyarországnak kötelessége kontrollálni az illegális migrációt. A kerítéssel a menekülteket egy bizonyos területre lehet terelni, ahol könnyebb őket regisztrálni.

A CDU 2015 decemberi pártnapján Karlsruheban, a Drezdából származó CDU/CSU-s frakcióvezető, Arnold Vaatz dicsérte Orbán politikáját. A Tagesspiegel információi szerint az ebéden a szász tartományülés elnöke és Vaatz is részt vett. Az említetteken kívül a Radio Dresden híradásai szerint Frank Kupfer, a szász tartományülés CDU-s frakcióvezetője is hivatalos volt az eseményre.

A Linke szászországi frakcióvezetője, Rico Gebhardt erősen kritizálta Tillich és Orbán találkozóját, míg az AfD frakcióvezetője, Jörg Urban üdvözölte a magyar miniszterelnök látogatását.

Stanislaw Tillich és Michael Kretschmer Stanislaw Tillich és Michael Kretschmer, Orbán szimpatizánsai./ Stanislaw Tillich és Michael Kretschmer, Orbán's Sympathisanten. (Forrás: taz.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen