hirdetés
Nemzetközi

Merkel warnt vor Arbeitsplatzverlusten durch zu strenge Klimaschutzauflagen

Merkel figyelmeztetése: A túl szigorú klímavédelmi feltételek munkahelyek elvesztéséhez vezethetnek

Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) hat zur Halbzeit der Klimakonferenz in Bonn die Dringlichkeit des Kampfs gegen den Klimawandel betont. Die eigentlich beschlossene Begrenzung des Temperaturanstiegs auf höchstens zwei Grad werde „mit dem jetzigen Zustand nicht erreicht”, sagte Merkel in ihrer am Samstag veröffentlichten Video-Botschaft. Deutschland und die anderen Industriestaaten stünden in der Verantwortung dafür, „dass sich die Dinge ändern”. Zugleich warnte die Kanzlerin vor Arbeitsplatzverlusten in Deutschland durch zu strenge Auflagen.
hirdetés

Angela Merkel kancellár asszony a bonni klímakonferencián a klímaváltozás elleni küzdelem sürgősségét hangsúlyozta. Merkel szerint Németországnak és a többi ipari országnak tennie kell azért, hogy a dolgok változzanak. Egyúttal figyelmeztetett arra is, hogy a túl szigorú korlátozások Németországban munkahelyek elvesztéséhez vezethetnek.

A kancellár asszony szerint a cél az, hogy az ipari központok munkahelyi leépítések nélkül tudjanak továbbfejlődni.

„Hiszen, ha az acélművek, alumínium- és rézkohók mind elhagyják az országot és olyan helyre költöznek, ahol a környezetvédelmi előírások nem olyan jók, a Föld klímájáért szintén nem tettünk semmit.”

- mondta Angela Merkel.

Ezzel egyidejűleg a német gazdaságnak „mintaképpé” kell fejlődnie a környezetvédelem terén.

„Nekünk, mint magasan fejlett ipari országnak az a feladatunk, hogy a környezetvédelmi technológiákat előbbre vigyük.”

-fűzte hozzá a kancellár asszony.

Merkel szerint a Jamaica-koalícióról folyó tárgyalások a 2020-as klímavédelmi kérdésekkel is kiemelten foglalkoznak, s a 2030-as és 2050-es célokat is kilátásba helyezik. A klímavédelem egyik eszközeként Merkel a hőszigetelést emelte ki, s hangsúlyozta, hogy mindezt adózási szempontból is kedvezőbbé szándékoznak tenni.

A német szövetségi kormány 2020-ig az üvegházi gázkibocsátás 40 %-os csökkenését irányozta elő. 2030-ig 55 %-os, 2050-ig pedig 80-95 %-os csökkenést terveznek. Összehasonlítási alapul az 1990-es mérések szolgálnak. Különösen a 2020-ra kitűzött 40 %-os cél tűnik nehéznek, mivel ehhez rövidtávon jelentős erőveszítésekre van szükség.

Klímakonferencia 2017 Bonn Klímakonferencia 2017 Bonn./ Klimakonferenz 2017 in Bonn. (Forrás: zdf.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen