hirdetés
Nemzetközi

مشروع سلام في الشرق الأوسط بقيادة كوشنر

Közel-keleti béketerv Kushner vezetésével

اهتمت صحيفة نيويورك تايمز الأميركية بعملية السلام المتعثرة بين إسرائيل والفلسطينيين، وقالت إن فريق الرئيس الأميركي دونالد ترمب بصدد صياغة خطة سلام للشرق الأوسط بقيادة كبير مستشاريه جاريد كوشنر وزوج ابنته إيفانكا
hirdetés
A New York Times amerikai újság az Izrael és Palesztína közt folyó békefolyamatot elemző cikkében azt írta, hogy Donald Trump amerikai elnök és tanácsadó testülete Jared Kushner, legfőbb tanácsadó vezetésével hozzáfogtak egy átfogó béketerv kidolgozásához, amely az Izrael és Palesztína között évtizedek óta fennálló konfliktus megoldására szolgál. 
 
Donald Trump a jelenlegi béketervezetet úgynevezett végleges megoldásnak szánja, amely meghaladna minden korábbi ez irányú törekvést az Egyesült Államok részéről. Trump csapata tíz hónapja tanulmányozza a megoldhatatlannak tűnő dilemmát, s most úgy látszik elérkeztek egy olyan irányba, amely kézzel fogható megoldást kínál, melyet eddig még a térség vezetőinek sem sikerült megtalálniuk.
Trump kormánya elérkezettnek látja az időt arra, hogy az arab országok is felkészüljenek a konfliktus megoldására, különös figyelmet fordítva ebben a kontextusban Iránra, aki a legnagyobb veszélyt jelenti. Izrael is kifejezte aggályait Irán azon törekvéseivel szemben, hogy kialakítson egy szárazföldi átjárót Irántól Irakon és Szírián át a Földközi-tengerig, Libanonig.

Trump az elnöki poszt átvétele óta el van köteleződve a terv kidolgozására a siker reményében, annak ellenére, hogy más vezetők eddig kudarcot vallottak a témában.
الرئيس دونالد ترمب وكبير مستشاريه جاريد كوشنر الرئيس دونالد ترمب وكبير مستشاريه جاريد كوشنر (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen