hirdetés
Nemzetközi

Билл Гейтс потратит $80 миллионов на „умный” город в США

Bill Gates 80 millió dollárt fektetett egy „okos város” létrehozásába

Застройщик Belmont Partners, принадлежащий подконтрольной Биллу Гейтсу инвестгруппе Cascade Investment, приобрел огромный участок земли к западу Финикса (штат Аризона) для строительства нового „умного” города Белмонт. Как сообщает местное издание AZ Central, миллиардер и основатель Microsoft вложил в проект $80 миллионов.
hirdetés

A Belmont Partners építővállalat, mely közvetett módon Bill Gateshez tartozik egy hatalmas földterületre tett szert Arizonában, Phoenixtől nyugatra, Belmont városában, hogy ott megkezdje egy „okos város” kiépítését. A helyi lapok információi szerint a Microsoft megalapítója eddig körülbelül 80 millió dollárt fektetett a projektbe. Nem titok, hogy ezzel a lépéssel az egész régió fejlődése egy teljesen új korszaknak néz elébe.

A 24 800 hektáros földterületen (ami körülbelül 100 négyzetkilómétert jelent) jelenleg csak pár család él, hamarosan közel 80 ezer ház lesz felhúzva. A megszerzett területből eddigi tervek szerint 3800 hektárt az ipari- kiskereskedelmi- és irodaépítésnek szánnak, és körülbelül ugyanekkora terület jut majd a tömegközlekedésnek, és az iskoláknak is.

Belmont okos városkáját már az első lépésektől a legmodernebb technológia használatával építik meg. A „jövő városának” területén rengeteg adattároló-központ lesz, valamint a gyártásban is a legmodernebb innovációkat fogják alkalmazni. Ami a közlekedést illeti, a városban automata közlekedési csomópontok lesznek, melyen vezetőnélküli gépjárművel fognak közlekedni. Ezen kívül Belmonthoz egy autóutat fektetnek le, mely összeköti Rinot (Nevada állam) és Mexikót.

A McKinsey vállalat becslései szerint 2020-ra a projekt közel 600 városban fog megvalósulni, így az egész iparág értéke addigra 400 milliárd dollárt fog kitenni. Optimista jóslások szerint 2025-re pedig az „okos városokra” a világ GDP-nek csaknem 60%-a fog jutni.

okos város Az Arizonában található


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen