hirdetés
Nemzetközi

Apology after Japanese train departs 20 seconds early

Másodpercekkel indult korábban a vonat, bocsánatot kért az utasoktól a japán vasúttársaság

A rail company in Japan has apologised after one of its trains departed 20 seconds early.
hirdetés

Egy japán vasúttársaság bocsánatot kért az utasoktól, miután az egyik szerelvénye a menetrendhez képest összesen húsz másodperccel korábban indult el.

A Tokió és Tsukuba között haladó Tsukuba Express vasútvonalon működő társaság „őszintén bocsánatot kért az okozott kellemetlenségért”, miután az egyik szerelvény a menetrendben megadott időponthoz képest 20 másodperccel korábban indult el.

Közleményében a vállalat ismertette, hogy a vonatnak a menetrend szerint helyi idő szerint 9 óra 44 perc 40 másodperckor kellett volna indulnia, ám a valóságban ezt 9 óra 44 perc 20 másodperckor tette meg.

A túl korai indulás a vasúttársaság szerint azért következett be, mert a vonat személyzete nem ellenőrizte a menetrendet.

„A személyzet nem ellenőrizte kellő alapossággal az indulási időt, és (enélkül) megkezdte az indulási műveletet” – magyarázzák a közleményben.

A vállalat megjegyezte, hogy egyetlen utasuk sem tett panaszt amiatt, hogy a Tokiótól valamivel északra található Minami-Nagareyama vasútállomásról hamarabb indult el a vonat.

A Tsukuba Express vasútvonal Tokió keleti részéről szállítja az utasokat Tsukuba településre, nagyjából 45 perc alatt. A japán vasút az egyik legpontosabb az egész világon, így aztán különösen is szokatlan, hogy a szerelvények a menetrendben jelzetthez képest eltérő időben induljanak el az állomásról. Japán legforgalmasabbika a Tokaido vasútvonal, ez Tokió és Kóbe városa között szállítja az utasokat, méghozzá évente megközelítőleg 150 millió főt.

Az őszinte bocsánatkérésen mindamellett a közösségi oldalak felhasználóinak egy része szabályosan meglepődött... Világszerte reagáltak a japán vasúttársaság pontosságára a Twitter-felhasználók, sokan saját országuk vasúttársaságával vetették össze a helyzetet – egyebek mellett Nagy-Britanniában sem szokatlan, hogy a vonatok késnek.

Vonat A kép illusztráció (Forrás: theguardian.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen