hirdetés
Nemzetközi

إسرائيل: مستعدون لتعاون استخباراتي مع السعودية ضد إيران

Izrael készen áll titkosszolgálati együttműködésre Szaúd-Arábiával Irán ellen

في أول مقابلة من نوعها مع وسيلة إعلام سعودية قال رئيس الأركان الإسرائيلي الجنرال غادي إيزنكوت إن بلاده مستعدة لتبادل المعلومات والخبرات مع السعودية وما وصفها بالدول العربية المعتدلة لمواجهة إيران
hirdetés
Gadi Eizenkot izraeli tábornok nyilatkozata szerint országa készen áll az információcserére és a tapasztalatok megvitatására Szaúd-Arábiával, valamint az általa mérsékeltnek nevezett arab államokkal az Iránnal való konfrontáció végett. Izrael eszerint készen áll titkosszolgálati adatok megosztására is az említett országokkal.
 
Eizenkot hangsúlyozta, hogy Izrael és Szaúd-Arábia között teljes összhang van, s nem is volt soha ellenséges viszony, valamint teljes az egyetértés a két ország között Irán ügyét illetően. A tábornok hozzátette, hogy a két ország célja egyértelműen ugynaz, mégpedig az iráni terjeszkedő politika megállítása a térségben.
 
Eizenkot egy új nemzetközi összefogás lehetőségét Donald Trump elnöksége által is támogatva látja, s hangsúlyozta, hogy szükség van egy átfogó stratégiai terv létrehozására Irán megállítására. Azt viszont tagadja, hogy Izrael bármilyen támadást is tervezne a libanoni Hezbollah ellen, s kifejezte hogy országa tiszteletben tartja a 11 éve a határ két oldalán uralkodó békét.
غادي إيزنكوت رئيس الأركان الإسرائيلي الجنرال غادي إيزنكوت (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen