hirdetés
Nemzetközi

Clichy-la-Garenne: "il n'y aura pas de prières de rue", affirme Gérard Collomb

Nem lesz több utcai ima Clichy-la-Garenne-ben

Gérard Collomb a assuré dimanche que les autorités empêcheraient les prières de rue à Clichy-la-Garenne.
hirdetés

Gérard Collomb francia belügyminiszter a vasárnapi napon megerősítette, hogy a hatóságok megakadályozzák Clichy-la-Garenne településen a nyilvános utcai imádságok folytatását.

Vasárnap Gérard Collomb francia belügyminiszter bejelentette, hogy a hatóságok elejét veszik a Hauts-de-Seine megyében található Clichy-la-Garenne településen az utcai imáknak, miközben egy helyi muszlim közösség úgy tervezi, hogy a pénteki napon a város központjában újabb nyilvános imádságra kerít sort.

„Nem lesznek utcai imádságok, meg fogjuk akadályozni az utcai imákat” – jelentette ki a belügyminiszter a France Inter rádió Questions politiques nevű műsorában.

Gérard Collomb hozzátette azt is, ettől függetlenül fontos, hogy a muszlimok számára rendelkezésre álljon egy olyan hely, ahol imádkozni tudnak, és ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező hetekben meg fogják oldani a településen kialakult konfliktust.

A muszlim ima szervezői március óta tüntetnek, miután bezárták az imahelyüket Clichy központjában, a polgármestert pedig azzal vádolják, hogy nem biztosít számukra megfelelő területet, hogy egy újabb létesítményt alakítsanak ki.

A polgármester azonban nem látja okát egy újabb mecset kialakításának, és azzal érvel, hogy a város északi részében már van egy mecset, amely képes lenne befogadni a tüntető híveket is. Csakhogy ez a muszlim hívek szerint távol esik a központtól, ráadásul nehéz megközelíteni tömegközlekedési eszközökkel, és még szűkös is.

A konfliktus aztán november 10-én, pénteken érkezett a „tetőpontjára”, amikor száz képviselő trikolór szalagot öltve egy tüntetéssel igyekezett megakadályozni, hogy a hívek az utcán folytassák az imát.

Utcai ima Március óta tartanak imákat Clichy-ben / Depuis mars, des prières de rue ont lieu à Clichy (Forrás: la-croix.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen