hirdetés
Nemzetközi

Junge Union-Gruppe fordert Merkel-Rücktritt

A CDU ifjúsági szervezetének düsseldorfi tagozata Merkel visszalépését követeli

In Düsseldorf hat der dortige Kreisvorstand der Jungen Union offiziell den Rücktritt Angela Merkels als CDU-Vorsitzende gefordert. Auch als Kanzlerin solle sie bei Neuwahlen nicht antreten.
hirdetés

A CDU ifjúsági szervezetének (Junge Union) düsseldorfi kerületi elnöksége hivatalosan követeli Angela Merkel pártelnöki posztról való visszalépését. Újbóli választások esetén kancellárként sem kellene jelöltetnie magát.

Kedd este a Junge Union elnöksége a düsseldorfi kerületi elnökségi ülésen keményen szembe ment a kancellár asszonnyal.

Merkelnek köszönhető, hogy a CDU 1949 óta a legrosszabb választási eredményeket érte el idén.

A Jamaika-koalícióról szóló tárgyalások is azt mutatták, hogy a kancellár asszony számára fontosabb saját személyes hatalmának megtartása, mint a CDU pozíciója és érdekei.

Ennélfogva a Junge Union düsseldorfi tagozata Angela Merkel azonnali visszalépését követeli a pártelnöki posztról és új választások esetén nem támogatja Merkel kancellári jelölését.

Az ülésen az elnökségi tagok közül heten igennel, ketten nemmel szavaztak, egy személy pedig tartózkodott.

Junge Union, a CDU ifjúsági szervezete A CDU ifjúsági szervezetének düsseldorfi tagozata Merkel lemondását követeli./ Die Junge Union Düsseldorf fordert Merkel-Rücktritt (Forrás: antenneduesseldorf.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen