hirdetés
Nemzetközi

Большая пресс-конференция Владимира Путина состоится 14 декабря

Vlagyimir Putyin éves sajtótájékoztatójára december 14-én kerül sor

Большая пресс-конференция президента России Владимира Путина состоится 14 декабря. Пресс-служба Кремля до 17 часов 1 декабря 2017 года принимает заявки на аккредитацию от журналистов российских СМИ и аккредитованных при МИД России иностранных корреспондентов.
hirdetés

Vlagyimir Putyin, orosz elnök szokásos évzáró, összegző sajtótájékoztatójára idén december 14-én, egy csütörtöki napon kerül sor. A Kreml sajtórészlege december 1-ig várja azoknak a riportereknek és újságíróknak a jelentkezését, akik részt szeretnének venni ezen az eseményen.

Az idei, Putyin jelenlegi elnökségének utolsó sajtótájékoztatója lesz. Viszont a soron következő elnökválasztásokat 2018. márciusában tartják, ahol is ha minden igaz Vlagyimir Putyin is indulni fog. Igaz, az elnök még mindig nem tette meg hivatalos bejelentését mondván, hogy mindennek eljön az ideje. Talán pont a soron következő sajtótájékoztató lesz a megfelelő időpont az elnök számára.

A korábbi évzáró beszédek hagyomány szerint mindig csütörtöki napra estek. Ezt a tradíciót idén sem szeretnék megtörni. Putyin 4 éves elnöksége alatt 2016-ban irányult a legnagyobb figyelem a decemberi sajtótájékoztatóra. Akkor 1437 újságíró vett részt az eseményen, közülük 43-nak sikerült kérdést intéznie az elnökhöz. Putyin végül az sms-ben érkezettekkel együtt 67 kérdésre válaszolt csaknem 4 órán keresztül.

A most már hagyományosnak számító összegző sajtókonferenciák 2001-ben kezdődtek. Akkor Putyin még nyáron, júniusban válaszolt a hozzá intézett kérdésekre a G8-as csúcstalálkozó előtt. 17 éve még csupán 400 riporter volt jelen, akik összesen 22 kérdést tettek fel. Azóta a sajtótájékoztató igazán nagy eseménnyé nőtte ki magát, amin már a nemzetközi sajtó is képviselteti magát.

Putyin A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen